Training voor zelfverzekerd scootmobielgebruik

De Ronde Venen - Op 11 april a.s. geeft Tympaan-De Baat in samenwerking met gemeente De Ronde Venen en Veilig Verkeer Nederland (VVN) in Mijdrecht en in Abcoude trainingen voor scootmobielers.

Veel mensen hebben een scootmobiel, maar blijken die niet te gebruiken. Simpelweg omdat ze het moeilijk vinden de scootmobiel te besturen. Dat is jammer, want juist de scootmobiel biedt mensen die slecht ter been zijn meer bewegingsvrijheid.

Tympaan-De Baat, de gemeente en VVN vinden het belangrijk dat iedereen zo veilig en zo lang
mogelijk mobiel blijft. Met de scootmobieltraining willen zij letterlijk en figuurlijk de mensen op weg helpen.

De scootmobieltraining is gericht op het krijgen van behendigheid met het voertuig en op het vergroten van het verkeersinzicht. Tijdens de cursus komen aan bod: de theorie, voertuigbeheersing op een afgesloten terrein, een rit op de openbare weg en een evaluatie van de afgelegde rit.

In de theorieles wordt ingegaan op de verkeersregels waarmee bestuurders van scootmobielen te maken krijgen. Bij het onderdeel voertuigbeheersing wordt geoefend op praktische vaardigheden, zoals het manoeuvreren tussen obstakels, het nemen van drempels en hellingen, en het parkeren. Ten slotte gaan de deelnemers, in groepjes, onder begeleiding van de instructeur de openbare weg op.

In Mijdrecht vindt de training plaats op donderdag 11 april a.s. van 09:30 tot ongeveer 13:00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis in Mijdrecht.

In Abcoude vindt de training plaats op donderdag 11 april a.s. van 14:00 tot ongeveer 17:30 uur in de Angstelborgh.

Belangstellenden kunnen zich vóór 16 maart a.s. op werkdagen van 10:00 tot 12:00 uur telefonisch aanmelden bij het Klanten Contact Centrum van Tympaan-De Baat op telefoonnnummer (0297) 760 260

Neem voor meer informatie contact op met Pim Jongsma of met Annemarie Keja van Tympaan-De Baat op het telefoonnummer (0297) 230 280.


advertentie