Speciaal thema bij viering 12,5 jaar Alzheimer Café Vinkeveen

Vinkeveen - Het Alzheimer Café Vinkeveen bestaat 12,5 jaar, meldt Tympaan-De Baat in een persbericht.

Het jubileum wordt op woensdag 13 maart a.s. gevierd met een speciale thema-avond in De Boei in Vinkeveen, over jonge mensen met dementie.

Ook jonge mensen kunnen een vorm van dementie krijgen. Wat betekent het als jouw jonge partner getroffen wordt door dementie? Zo lang mogelijk mee blijven doen voor jonge mensen met dementie lijkt mooi, maar hoe dan?

Na de opening door wethouder Marja Becker, verzorgt Freek Gillissen van het Alzheimer Centrum VUmc de eerste lezing. Hij vertelt daarin over het leven van jonge mensen die de diagnose dementie krijgen. Bij het woord dementie denkt men het eerste aan problemen met het geheugen. Bij jonge mensen met dementie vallen juist de veranderingen in het gedrag meer op.

Vervolgens vertelt Sharon Bilars over de weg die zij samen met haar man heeft afgelegd van het
“niet pluis gevoel” tot aan de diagnose en de problemen waar jonge mensen met dementie tegenaan lopen. Ook laat zij een film zien over de zorg voor haar man. 

Zanggroep Braq uit Vinkeveen zorgt deze avond voor een muzikaal intermezzo.

De bijzondere thema-avond van het Alzheimer Café vindt plaats in Sociaal Cultureel Centrum De Boei in Vinkeveen.

De avond duurt van 19:30 tot 22:00 uur. De zaal is open vanaf 19:00 uur. 

Belangstellenden kunnen zich per e-mail vooraf aanmelden via a.v.breukelen@xs4all.nl of aan de zaal. De toegang is gratis.

Neem voor meer informatie contact op met Mantelzorg De Ronde Venen op telefoonnummer (0297) 230 280 of per e-mail via mantelzorg@stdb.nl

Deze bijzondere avond is mogelijk gemaakt door een donatie van De Ronde Tafel 169 en het NVVH-vrouwennetwerk.

Op de foto: Freek Gillissen


advertentie