Scheidingscafé De Ronde Venen over scheiding en financiën

De Ronde Venen - Het Scheidingscafé De Ronde Venen organiseert maandag 18 maart een bijeenkomst die specifiek over scheiding en financiën gaat.

Ga je scheiden, dan spelen naast alle emoties ook de financiën een grote rol. De financiële gevolgen van een echtscheiding kunnen groot zijn. Het is belangrijk om te weten wat een scheiding voor de toekomst op financieel vlak kan betekenen. Welke financiële gevolgen heeft de scheiding? Wat kost het om te scheiden en hoe kijkt de Belastingdienst tegen een scheiding aan? Hoe zit het met partner- en/of kinderalimentatie, pensioen en het recht op toeslagen?

Daarom wordt aan de vooravond van ‘De week van het geld’ (van 25 t/m 29 maart) in het Scheidingscafé De Ronde Venen antwoord gegeven op de vraag; Hoe regel ik mijn financiën bij een scheiding?

Financieel adviseur Frans Claessens geeft informatie over pensioen, bezittingen, verzekeringen en
fiscale aspecten bij scheiding. 

Sociaal Raadsvrouw Yvonne den Hartog geeft informatie over rechten en plichten m.b.t. uitkeringen en over de verschillende toeslagen, zoals huur- en zorgtoeslag en kindgebondenbudget. 

Mediator Natasja Huijsman geeft informatie over de rechten en plichten rond kinder- en
partneralimentatie.

Tijdens de avond is het ook mogelijk met algemene vragen over (echt)scheiding aan te sluiten bij deze avond.

Het Pedagogisch Bureau en het Maatschappelijk Werk van Kwadraad zijn tevens aanwezig.

Het Scheidingscafé De Ronde Venen op maandag 18 maart a.s. vindt plaats in het Gezondheidscentrum De Ronde Venen aan de Hoofdweg 1 in Mijdrecht. Het Scheidingscafé De Ronde Venen is er voor iedereen die te maken heeft met een situatie van (echt)scheiden en die daar vragen over heeft en die woonachtig is in De Ronde Venen.

Het programma luidt als volgt:

19:45 uur: Inloop
20:00 uur: Start met presentaties van deskundigen
20:40 uur: Bespreken van vragen en mogelijkheid tot persoonlijk gesprek.

Aanmelden voor de avond is zeer gewenst en kan per e-mail via bureaudienst.derondevenen@kwadraad.nl.

Neem voor meer informatie telefonisch contact op met Kwadraad op telefoonnummer 088 900 4000 (vragen naar Marga Kraaijkamp in De Ronde Venen), of per e-mail via bureaudienst.derondevenen@kwadraad.nl.


advertentie