CDA organiseert inloopbijeenkomst over toekomst van wonen

Mijdrecht - In het kader van de provinciale statenverkiezingen op woensdag 20 maart a.s., organiseert het CDA vandaag, maandag 11 maart, een inloopbijeenkomst over de toekomst van wonen, schrijft het CDA in een persbericht.

Deze bijeenkomst is speciaal voor mensen die ouder worden en zich willen laten informeren over de mogelijkheden die er zijn om straks ook een fijn huis te hebben. Belangstellenden zijn tussen 14:30 en 17:00 uur welkom in de aula van het VeenLanden College in Mijdrecht.

Verschillende sprekers vertellen daar meer over het wonen van de toekomst. Input van de bezoekers is van welkom.

Inmiddels zijn er allerlei initiatieven, zoals bijvoorbeeld een modern hofje, een Thuishuis, maar ook een serviceflat of kangoeroe-woning. De markt wordt overstelpt met ideeën en vernieuwingen..., maar wat te kiezen?

Hoe zou u straks willen wonen? Wilt u eigenlijk wel verhuizen? Het CDA wil helpen bij het vinden van een antwoord op deze vragen, door bezoekers van d bijeenkomst kennis te laten maken met een aantal sprekers, die dagelijks bezig zijn met wonen en de toekomst.

Deel uitmaken van een vitaal netwerk verhoogt de zelfredzaamheid. Maar wat is een vitaal netwerk en hoe zorgt u ervoor dat u dat heeft? Natuurlijk heeft u behoefte aan sociale contacten, een goede sfeer en een veilige woonomgeving, waar u in geval van nood op iemand kunt terugvallen. Maar hoe kunt u dat organiseren in uw woonomgeving?

Maar misschien wilt u wel in uw eigen huis blijven wonen. Hoe zorgt u er dan voor dat het levensloopbestendig is? Welke uitdagingen zijn er? Moet u dat allemaal zelf organiseren, of kunt u dat samen doen en hoe moet u dat dan aanpakken? 

Yvonne Witter, adviseur wonen, zorg en welzijn bij Aedes zal u meenemen in de ontwikkelingen van de afgelopen jaren. Ook zal zij een blik werpen op de toekomst in wonen, welzijn en zorg. Daarna volgen enkele pitches van o.a. Rob Hagens, directeur Vivalib, Annelies Lammers en Hessel van Bennekom, beiden Accountmanager/Expert Wonen & Zorg bij ZorgID, Gosse Dousma, directeur Van Wijnen (met Inclusief Wonen) en Gerrit Meijerink van Woongroep Ouderen Abcoude.

Aansluitend vindt een discussie plaats met de sprekers en met o.a. Derk Boswijk, provinciaal lijsttrekker voor het CDA en Erik Ronnes, Tweede Kamerlid voor het CDA die o.a. wonen in zijn portefeuille heeft. Ook is er de gelegenheid om een aantal voorbeelden te bekijken via foto-presentaties, maquettes en filmbeelden.

Dus wilt u zich oriënteren op de toekomst van wonen voor ouderen? Dan is dit volgens het persbericht een ideale gelegenheid. De toegang is gratis en inclusief een kopje koffie of thee.

Het VeenLanden College is te vinden aan de Diamant 9 in Mijdrecht.


advertentie