Voorjaarsconcert in Janskerk in Mijdrecht

Mijdrecht - De Concertcommissie Bätz-orgel van de Janskerk in Mijdrecht organiseert op 23 maart a.s. een voorjaarsconcert in de Janskerk in Mijdrecht. Na het uiterst succesvolle verrassingsconcert door Couzijn van Leeuwen en Wim de Penning afgelopen februari, is het deze keer de beurt aan predikant/organist Erick Versloot om het Bätz-orgel in al zijn glorie te laten klinken.

Dit jaar hebben de concerten in de Janskerk echter een afwijkend karakter. Dit wordt bijvoorbeeld
bereikt door het orgel te laten klinken in een combinatie met instrumenten die je niet vanzelfsprekend bij een orgel zou verwachten. 

Deze keer klinkt het statige orgel in combinatie met allerlei klanken uit de synthesizer, de elektrische piano en het digitale orgel van Wim de Penning. Dat biedt, volgens de concertcommissie, ongekende mogelijkheden en de commissie verwacht dat de bezoekers ook nu weer worden getrakteerd op onverwachte geluiden uit alle hoeken van de kerk. 

Beide musici zijn verbonden aan de Protestantse Gemeente van Mijdrecht en zijn dus geen
onbekenden in de regio Mijdrecht. Bijna wekelijks zijn zij te beluisteren tijdens de kerkdiensten in de Janskerk en De Rank: Erick Versloot als predikant en Wim de Penning als kerkmusicus.

Voor dit concert bundelen zij hun muzikale krachten en stellen een mooi programma samen dat zal bestaan uit klassieke- en populaire muziek uit alle windstreken. Daarnaast zal Wim een uitgebreide klankdemonstratie geven. Volgens de concertcommissie zullen de aanwezigen versteld staan van wat met digitale technieken allemaal mogelijk is.

Het voorjaarsconcert op 23 maart a.s. start om 20:00 uur.

De toegangsprijs voor dit bijzondere concert bedraagt € 10 (tot 12 jaar € 5). Tijdens de pauze is er voor iedereen koffie, thee of limonade.


advertentie