Rondleidingen Kasteel Loenersloot beginnen weer

Loenersloot - Vanaf vrijdag 5 april starten de rondleidingen weer in Kasteel Loenersloot, meldt de commissie Kasteel Loenersloot in een persbericht.

Het seizoen begint die dag met een bezoek aan het kasteel door een heuse gravin, een jonkvrouw en een markies. Zij ontvangen een drietal scholen uit Mijdrecht. Er is die dag ook een gewone rondleiding.

Iedere vrijdagmorgen, vrijdagmiddag, zaterdagmorgen en zaterdagmiddag vinden er tot november rondleidingen plaats.

De gidsen nemen de bezoekers mee door de stijlkamers, de keuken, de kelder en de zolder. Daarbij vertellen zij over gebeurtenissen, zoals die achter de dikke, eeuwenoude muren van Kasteel Loenersloot plaatsvonden. Tijdens de rondleiding wordt ook de toren bezocht om daar te genieten van het uitzicht over het ruime veenweidelandschap rondom het kasteel.

Bezoekers kunnen voor de rondleidingen reserveren op www.utrechtslandschap.nl (zie onder Excursies en Activiteiten bij de Agenda). Leden van Utrechts Landschap kunnen in april en mei zelfs één persoon via een voucher in het blad 'Mijn Landschap' gratis meenemen! In alle schoolvakanties geldt op vrijdag voor gezinnen een gereduceerd tarief voor een rondleiding. 

Naast rondleidingen vinden dit jaar ook diverse andere activiteiten plaats. Begin april is er een – bijna volgeboekte – lezing door Juliette Jonker. Op vrijdagavond 10 mei is er een prachtig concert op de eeuwenoude pianoforte door de gerenomeerde pianiste Kaoru Iwamura. Zij speelde al eens eerder in het kasteel . En op 2e Pinksterdag, 10 juni, is het kasteel de hele dag open tijdens de – in vorige jaren druk bezochte - Dag van het Kasteel.

Vanaf mei vinden eens per maand (gratis) rondleidingen door het fraaie kasteelpark plaats. Belangstellenden dienen ook daarvoor te reserveren. 

Foto's: Trudelies de Graafadvertentie