Forum voor Democratie grote winnaar in De Ronde Venen

De Ronde Venen - Forum voor Democratie is bij de Provinciale Statenverkiezingen de grote winnaar in De Ronde Venen. De VVD blijft in De Ronde Venen de grootste partij. Het opkomstpercentage in De Ronde Venen bedroeg 62,7.

De VVD kreeg in De Ronde Venen 19,8% van de stemmen, een verlies van 5,3 procentpunten ten opzichte van de Provinciale Statenverkiezingen in 2015. De VVD blijft met deze uitslag de grootste partij in De Ronde Venen.

Forum voor Democratie kreeg 17,8% van de stemmen. De partij werd daarmee de tweede partij in De Ronde Venen.

Het CDA kreeg 15,7% van de Rondeveense stemmen, een verlies van 3,1 procentpunten t.o.v. de Provinciale Statenverkiezingen in 2015. Het CDA zakt met deze uitslag naar de derde plaats in De Ronde Venen.

GroenLinks wordt de vierde partij in De Ronde Venen met 8,8% van de stemmen, wat een winst is van 4,9 procentpunten t.o.v. de Provinciale Statenverkiezingen in 2015.

D66 heeft 7,9% van de stemmen gekregen in De Ronde Venen. Dit is een verlies van 5,8 procentpunten t.o.v. de vorige verkiezingen. D66 zakt daarmee naar de vijfde plaats in De Ronde Venen.

De PvdA kreeg afgelopen woensdag 5,9% van de stemmen, een daling van 0,7 procentpunten t.o.v. 2015. Met deze uitslag is de partij op de zesde plaats gekomen in De Ronde Venen.

De rest van de deelnemende partijen kreeg elk minder dan 5% van de stemmen.

De PVV halveerde in De Ronde Venen. De partij kreeg 5,4% van de stemmen, wat een verlies betekent van 5,5 procentpunten t.o.v. 2015. Hiermee zakt de partij naar de zevende plaats in De Ronde Venen.

Klik op de link onder dit artikel om de voorlopige uitslag te bekijken.

Dit is een voorlopige uitslag. De defintieve uitslag wordt later deze week bekendgemaakt.


advertentie