Bram van Ojik (GroenLinks) informateur in provincie Utrecht

Regio - Tweede-Kamerlid en voormalig fractievoorzitter van GroenLinks Bram van Ojik is aangesteld als informateur in de provincie Utrecht. Hij onderzoekt welke coalities er mogelijk zijn in het nieuwe provinciebestuur van Utrecht.

GroenLinks, sinds afgelopen woensdag de grootste partij in de provincie, voert de coalitie-onderhandelingen aan en laat Van Ojik bespreken welke onderwerpen en plannen de Provinciale Staten van Utrecht tot 2023 willen behandelen.

Ook zal hij inventariseren welke partijen willen deelnemen aan een nieuwe coalitie en met welke fracties ze zouden willen samenwerken. Zijn advies wordt schriftelijk en tijdens een openbare vergadering gepresenteerd.

Het lijkt erop dat de keus voor Van Ojik in de nieuwe Provinciale Staten van Utrecht breed wordt gedragen. De VVD, die met name buiten de grote steden veel winst boekte, wil dat alle partijen met een open vizier worden benaderd.

Ook hamerde lijsttrekker André van Schie erop dat de liberalen het belangrijk vinden oud zeer uit te spreken en met een schone lei te beginnen na een roerige periode in de provinciepolitiek. Volgens de VVD moet het vertrouwen tussen statenleden maar ook vertrouwen van de inwoners van de provincie Utrecht worden verbeterd.

Bron: RTV Utrecht Foto: GroenLinks


advertentie