Student Experience uit Mijdrecht ontwikkelt studentencomplex in Madrid

Student Experience uit Mijdrecht ontwikkelt studentencomplex in Madrid

Mijdrecht/Madrid - Het in Mijdrecht gevestigde Student Experience meldt op haar website dat zij start met de ontwikkeling van een studentencomplex in de Spaanse hoofdstad Madrid.

Na twee jaar voorbereiding om de stap naar uitbreiding in Europa te zetten, is op 19 maart jl. de koopovereenkomst getekend voor een perceel in de wijk Pozuelo de Alarcón in Madrid, Spanje. Student Experience gaat daar een studentencomplex ontwikkelen met 600 zelfstandige studentenwoningen, ruimtes voor start-ups, commerciële ruimtes, een congrescentrum en diverse faciliteiten. 

Deze positie in Madrid is de start van de Europese ambitie van Student Experience om uit te breiden naar het buitenland. De markt in Spanje biedt volgens Student Experience vele mogelijkheden door de groeiende vraag naar kwalitatief goede huisvesting. Daarnaast is de Spaanse markt voor studentenhuisvesting zeer krap in de regio Madrid.

Johan Verweij, oprichter en CEO van Student Experience: “Deze locatie is de eerste van onze stap op de Spaanse markt. Wij zien op deze markt een grote vraag naar goede en betrouwbare huisvesting. Student Experience zal de komende jaren een substantiële bijdrage leveren aan het aanbod van studentenwoningen op toplocaties. De locatie in Pozuelo de Alarcón is centraal gelegen bij enkele universiteiten en het openbaar vervoer.”

Student Experience Madrid wordt, zo schrijft Student Experience, een vernieuwend studentencomplex met 600 zelfstandige, gemeubileerde studentenwoningen met eigen keuken, badkamer en balkon. Het studentencomplex onderscheidt zich door de vele faciliteiten voor zowel studenten als startende ondernemers. In het complex worden regelmatig informatiebijeenkomsten voor startende ondernemers georganiseerd. Er zijn bovendien commerciële (vergader)ruimten en een congrescentrum. 

Daarnaast biedt Student Experience faciliteiten zoals een multifunctionele lounge, groot zwembad in de gezellige binnentuin, sportveld op het dak, sportruimte, wasserette, private dining room, verschillende studieruimtes, sport parcour om het pand en een horecagelegenheid die voor iedereen toegankelijk zal zijn. Het Student Experience team is 24/7 beschikbaar. 

De bouwvergunning voor meer dan 30.000 m2 is inmiddels aangevraagd. De verwachte opening is in de tweede helft 2020.advertentie