Voorlichtingsavond voor vrijwilligers over kindermishandeling

De Ronde Venen - De kans dat je als vrijwilliger te maken krijgt met slachtoffers van kindermishandeling is vrij groot. Soms zijn dingen niet meteen duidelijk, maar heb je wel een niet-pluisgevoel. Wat kun je als vrijwilliger doen met zo’n situatie? Waar moet je op letten en waar kun je naartoe als je je zorgen maakt?

Op donderdagavond 11 april a.s. wordt van 19:30 tot 21:00 uur voor vrijwilligers in De Ronde Venen een voorlichtingsbijeenkomst over kindermishandeling gehouden in het pand van Feka ICT aan de Rendementsweg 14 in Mijdrecht. De toegang is gratis. 

De bijeenkomst is bedoeld voor vrijwilligers in De Ronde Venen die in hun vrijwilligerswerk veel met kinderen of gezinnen werken én voor vrijwilligerscoördinatoren of aandachtsfunctionarissen in een (vrijwilligers)organisatie.

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan HIER.

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomst gaan de deelnemers met elkaar in gesprek over wat kindermishandeling precies is, welke vormen er bestaan en hoe je de signalen kunt herkennen. Ook wordt duidelijk wat je als vrijwilliger kunt betekenen, met wie je jouw zorgen kunt bespreken en waar je terecht kunt.

De avond wordt verzorgd door Stichting Praat in samenwerking met Kwadraad Maatschappelijk Werk en het Steunpunt Vrijwilligerswerk De Ronde Venen.

Een ervaringsdeskundige van Stichting Praat zal tevens haar verhaal vertellen.

Neem voor meer informatie contact op met Sabine Ridderhof op telefoonnummer (0297) 230 280 of per e-mail via s.ridderhof@stdb.nl.


advertentie