Woerden krijgt grootste slaapcentrum van Midden-Nederland

Woerden - Het St. Antonius Ziekenhuis Woerden krijgt het grootste slaapcentrum van Midden-Nederland, schrijft het St. Antonius Ziekenhuis.

Het Instituut voor Slaapgeneeskunde dat al in Woerden is gevestigd, gaat samen met het Slaapcentrum van het St. Antonius Ziekenhuis. Zij gaan verder onder de naam St. Antonius Slaapgeneeskunde.

Door het concentreren van een groot deel van de zorg rondom slaap(stoornissen) verwacht het St. Antonius jaarlijks meer dan 3.500 patiënten uit heel het land te behandelen. Patiënten kunnen op in Woerden terecht voor alle voorkomende slaapstoornissen zoals slaapapneu, slapeloosheid, (ernstig) snurken en overmatige slaperigheid. St. Antonius Slaapgeneeskunde opent in de zomer.

Laurien Teunissen, neuroloog en somnoloog van het St. Antonius: ‘’Wij zijn heel blij met dit samengaan, waarbij we de kans hadden om het zorgproces efficiënter in te richten. De patiënt is hierdoor minder tijd kwijt aan onderzoek en diagnose. Hiermee verkorten we de wachttijd en kan de patiënt eerder bij de specialist terecht."

Alle faciliteiten, artsen en slaapverpleegkundigen zijn voor de patiënt op één locatie beschikbaar", vervolgt Teunissen. "Verder hebben we meer mogelijkheden voor patiënten met complexe slaapproblemen. Zo beschikken we over de nieuwste behandelmethoden, zoals de tongzenuwstimulator waardoor patiënten met moeilijk behandelbare slaapapneu ook bij ons terechtkunnen.’’

Voor nachtelijke slaaponderzoeken zijn er speciale slaapkamers in Woerden. Ook kunnen patiënten thuis met de benodigde apparatuur slaaponderzoeken ondergaan.

Foto's: St. Antonius Ziekenhuis


advertentie