Groene transporthub in Utrecht officieel van start

Utrecht/Mijdrecht - Hoe voorkom je dat de Nederlandse binnensteden verstopt raken door een groeiend aantal vrachtwagens? Met zijn groene verzamelmagazijnen annex overslagcentra aan de rand van de stad maakt City Hub in verschillende steden zero-emissie stadsdistributie mogelijk.

Na de vestigingen in Roermond, Amsterdam en Den Haag opent nu ook de Utrechtse City Hub op industrieterrein Lage Weide officieel de deuren. Onder het toeziend oog van partners, klanten en investeerders vindt op vrijdagmiddag 12 april de openingshandeling plaats.

City Hub vindt zijn oorsprong deels in Mijdrecht. Het bedrijf is namelijk opgericht door de Mijdrechter Yourick Fokker samen met Gerard Gerritsen en Jeroen van de Kraats. In 2018 is het managementteam uitgebreid met Rinse van der Woude en Frans-Luuk Bouwers. 

Verschillende bedrijven maken al gebruik van de opslag- en overslagfaciliteiten van de Utrechtse City Hub-vestiging: “De vrachtwagen van een wasserij reed voorheen drie keer per week vanuit Amsterdam de Utrechtse binnenstad in om hotels en restaurants te beleveren.”

“Nu brengen ze het wasgoed eens per week naar onze hub aan de rand van Utrecht. Wij brengen vervolgens de juiste hoeveelheid linnen op het juiste moment bij de horeca.” Naast de hotels beleveren de elektrische voertuigen bijvoorbeeld ook modezaken in de binnenstad. “In die bundeling zit een belangrijk duurzaamheidsaspect.”

City Hub Utrecht heeft inmiddels een halfjaar op proef gedraaid. Dankzij een succesvolle publieke crowdfundingcampagne – “Veel Utrechtenaren waarderen ons duurzame initiatief” – bestrijkt de vestiging inmiddels een oppervlak van 4800 m2.

Naast de distributiefunctie vervullen de slimme magazijnen aan de rand van de stad ook een opslag- en kantoorfunctie. “Ondernemers kunnen veilig hun spullen of magazijnvoorraad bij ons stallen. Daarnaast bieden we ook kantoorunits en ZZP-werkplekken aan. Dankzij onze aantrekkelijke ligging aan de rand van de stad wordt daar dankbaar gebruik van gemaakt.”

Als het aan City Hub ligt, kent straks elke grote en middelgrote stad één of meerdere City Hub-vestigingen. Van Donk: “Tijdens de officiële opening geven we met onze Blik op de Toekomst inzicht in onze plannen en de ontwikkelingen op het gebied van innovatieve voertuigen en slimme IoT-en e-commercetoepassingen voor een duurzamere logistiek.”

Foto's: City Hubadvertentie