Bouwteamovereenkomst Sporthuis Abcoude ondertekend

Abcoude - Op dinsdag 2 april jl. ondertekenden Ad Geerlings en Esther Grondijs (de initiatiefnemers van het burgerinitiatief Het Sporthuis Abcoude) namens Stichting Zwembad Abcoude, Hans van Norel van Van Norel Bouwgroep en Eddy Vlijm van Hellebrekers Technieken de bouwteamovereenkomsten voor de realisatie van Het Sporthuis Abcoude. 

Familiebedrijf Van Norel Bouwgroep uit Epe heeft veel ervaring met de bouw van zwembaden en multifunctionele sportaccommodaties. Zo bouwde Van Norel eerder onder meer zwembad De Sprenkelaar in Apeldoorn, sporthal Prins Willem Alexander in Epe, sporthal Hoenderloo en zwem- en sportcentrum De Koekoek in Vaassen.

Van Norel is lid van de stichting Bewuste Bouwers, waarbij omgevingsmanagement, maatschappelijk verantwoord ondernemen, veiligheid en duurzaamheid centraal staan.

De technische installaties worden aangelegd door Hellebrekers Technieken uit Nunspeet. Dit bedrijf heeft ruim 48 jaar ervaring in aanleg en onderhoud van de installaties in zwembaden en sportcentra (onder meer sportcentrum Papendrecht en zwembad Noorderparkbad Amsterdam en sportcentrum Zaanstad).

Hellebrekers Technieken en Van Norel Bouwgroep hebben al eerder projecten gezamenlijk uitgevoerd.

Het Sporthuis Abcoude, ontworpen door architectenbureau Alberts & Van Huut en a/d Amstel
Architecten in samenwerking met Van Rossum Raadgevende Ingenieurs, Cauberg Huygen en Huygen Installatie adviserus, omvat een 6-baans zwembad van 25 meter (met een beweegbare bodem) en een whirlpool.

Op de bovenverdieping zijn twee gymzalen voorzien van een scheidingswand. Als deze wand is geopend, ontstaat een grote sportzaal.

Verder is er een ontmoetingsruimte/kantine met een vergaderruimte.

Opdrachtgever voor de bouw is Stichting Zwembad Abcoude. De gemeente De Ronde Venen investeert in de gymzalen ten behoeve van de schoolgym.

De komende periode gaat het bouwteam aan de slag met de gedetailleerdere technische uitwerkingen en de bouwvoorbereiding. Het projectmanagement en de budgetbewaking is in handen van het adviesbureau 4Building uit Nieuw Vennep. Namens de stichting hebben de bestuursleden Esther Grondijs en Ad Geerlings de projectleiding. Voor technisch advies worden zij hierbij ondersteund door Nico Hennipman uit Abcoude, die jarenlange ervaring heeft met projecten van dergelijke omvang en zich nu vrijwillig inzet voor Het Sporthuis.

Corien van der Linden, voorzitter van de Stichting Zwembad Abcoude, heeft veel vertrouwen in de twee geselecteerde partijen. “Van Norel Bouwgroep en Hellebrekers Technieken hebben enorm veel ervaring in sport-/zwemaccommodaties. In het traject dat we nu met elkaar hebben doorlopen, merk je aan alles dat deze twee partijen graag Het Sporthuis bouwen. Ze denken niet alleen mee, maar ook vooruit om Het Sporthuis Abcoude aan alle eisen en voorwaarden te laten voldoen én om dat binnen het gestelde budget te realiseren. Wij hebben alle vertrouwen in een goede samenwerking en we kijken uit naar het moment dat de bouw gaat beginnen.”

Het streven is dat de eerste paal direct na de bouwvakantie van deze zomer geslagen zal worden.


advertentie