Historische stoeptegels in centrum Mijdrecht onthuld

Mijdrecht - Op een zonovergoten eerste april jl. onthulde wethouder Marja Becker de ‘laatste stoeptegel’ van het dit voorjaar gerealiseerde project in de Mijdrechtse Dorpsstraat.

Het project betreft een tiental stoeptegels met daarop foto’s van historische panden met een korte beschrijving. Op initiatief van de Historische Vereniging De Proosdijlanden is, in samenwerking met winkeliersvereniging Shopping Mijdrecht en de gemeente De Ronde
Venen, dit project gerealiseerd.

De wethouder zei dat met de plaatsing van de tien stoeptegels een mooie ode is gebracht aan de plaatselijke historie.

Voorzitter Rob Blans van De Proosdijlanden memoreerde in zijn speech de langdurige periode die aan de realisatie van het project vooraf ging. Hierbij had hij veel lof voor de inbreng van Wiesje Dijkxhoorn, bestuurslid monumenten van de Historische Vereniging en voor Paul Reurings, interim-voorzitter van Shopping Mijdrecht, die de stoeptegels mede mogelijk heeft gemaakt.

Tevens was Rob Blans dankbaar voor de inbreng van de werknemers van gemeente De Ronde Venen bij de daadwerkelijke plaatsing van de uitgebreid in de Proosdijkoerier van maart 2019 beschreven stoeptegels.

Paul Reurings benadrukte in zijn dankwoord de vele positieve reacties, die nu al, na het plaatsen van de stoeptegels, zijn ontvangen. Het centrum van Mijdrecht is een publiekstrekker rijker, waarbij menig winkelend bezoeker even zal stilstaan bij de fraaie beelden van de geschiedenis van het dorp.

Kijk HIER naar ons item in Nieuwsronde over de onthulling van de historische stoeptegels.


advertentie