Overleden man in Wilnis stalkte slachtoffer schietincident in Mijdrecht

Wilnis/Mijdrecht - Het lichaam dat afgelopen woensdagochtend aan de Amstelkade in Wilnis is gevonden, is van een 54-jarige man uit Zegveld. Hij is mogelijk betrokken bij de dood van een 45-jarige vrouw uit Mijdrecht, die gisteravond bij een schietincident om het leven kwam. Dat bevestigt de politie.

De politie heeft op basis van forensisch onderzoek de identiteit van de overleden man kunnen achterhalen. Het blijkt een 54-jarige man uit Zegveld te zijn, die door zelfdoding om het leven is gekomen. De om het leven gekomen vrouw uit Mijdrecht deed in een eerder stadium aangifte van stalking tegen deze man.

Na het schietincident probeerden hulpdiensten de vrouw nog te redden, maar ze overleed ter plaatse. Het onderzoek van de politie leidde gisteravond al snel naar een verdachte.

Agenten deden in Zegveld een inval in de woning van de man, maar daar werd niemand aangetroffen. De politie zette onder meer twee helikopters in om uit te kijken naar de verdachte, maar ook dat leverde niets op.

Woensdagochten werd rond 07.00 uur het lichaam van de 54-jarige man uit Zegveld door een passant aangetroffen in de berm in Wilnis, niet ver van de plek waar het schietincident in Mijdrecht plaatsvond.

De politie kon afgelopen woensdag nog niet bevestigen dat de twee incidenten met elkaar te maken hebben, maar later op de avond werd duidelijk dat er wel degelijk een link was tussen de twee overleden personen.

Buurtbewoners van het Mijdrechtse slachtoffer vertelden woensdag al dat de man haar stalkte. Hij zou een relatie met de vrouw hebben gehad. "Zij heeft het toen uitgemaakt en hij had veel bij haar in huis geklust. Dat kon hij denk ik niet verkroppen", vertelde een buurtbewoner vanochtend aan RTV Utrecht.

Een andere buurvrouw bevestigde dat verhaal. De ex zou een straatverbod hebben gekregen, maar werd wel nog regelmatig in de straat gezien. "En dan ging hij gewoon staan kijken", zegt de buurvrouw.

Volgens sommigen zou de man een straatverbod hebben. Dat kan de politie nog niet bevestigen.
Het overlijden van de vrouw heeft veel inwoners van Mijdrecht geschokt.

Woensdagavond werd in de Veenhartkerk, in de buurt van waar het schietincident plaatsvond, stilgestaan bij de gebeurtenissen. De kerk was vanaf 19:00 uur open voor mensen die troost, stilte, een gesprek of rust zochten. Burgemeester Maarten Divendal en wethouder Rein Kroon bezochten de bijeenkomst.


advertentie