Kinderopvangbedrijf Partou overgenomen door KidsFoundation

Kinderopvangbedrijf Partou overgenomen door KidsFoundation

Regio - Kinderopvangbedrijf KidsFoundation neemt concurrent Partou over, en daarmee wordt het bedrijf met afstand de nummer 1 in de markt. De nieuwe organisatie zal 60.000 kinderen per dag opvangen.

Samen tellen de ketens ruim 650 vestigingen en 8.000 medewerkers. Naar eigen zeggen heeft het nieuwe bedrijf 8% van de markt in handen.een 

Partou heeft vestigingen onder de eigen naam, waaronder twee in Mijdrecht: een kinderopvang en een buitenschoolse opvang (bso) aan de Oosterlandweg en een sport-bso aan de Hoofdweg. 

KidsFoundation voert de merken Smallsteps, Zus en Zo, Kits, De Speelbrug, Kindercentrum en Belle Fleur. De eerste bestaat sinds 1984, de andere pas sinds 2014.

De bedrijven, die zelf spreken van een fusie, zien het als een versterking van de organisatie. Gezamenlijk kunnen ze beter investeren in opleidingen en locaties, en makkelijker inspelen op veranderingen in wetgeving en de markt, maken ze bekend in een persbericht.

De combinatie wordt eigendom van KidsFoundation-eigenaar, de Canadese investeringsmaatschappij Onex Corporation, samen met de Nederlandse  investeringsmaatschappij Waterland Private Equity Investments. De aandelen Partou worden overgenomen van Navitas Capital, de investeringsmaatschappij van Jan Zeeman. Voor welk bedrag de overname is gedaan, is niet bekend gemaakt.

De overname is nog niet definitief, want de toezichthouders moeten nog goedkeuring geven. De ondernemingsraden zijn ingelicht en om advies gevraagd.

Op de foto: de vestiging van Partou aan de Oosterlandweg in Mijdrecht

Bron: RTL Nieuwsadvertentie