Hoogvliet opent in Mijdrecht haar zeventigste supermarkt

Hoogvliet opent in Mijdrecht haar zeventigste supermarkt

Mijdrecht - Komende woensdag, 17 april a.s., opent Hoogvliet een nieuwe supermarkt aan de Kerkvaart in Mijdrecht. Het is de zeventigste supermarkt van de supermarktketen. 

De supermarktketen had reeds in 2005 plannen voor het openen van een winkel in Mijdrecht. Bezwaarschriften van omwonenden en wijzigingen van de plannen, mede onder invloed van de recessie, zorgden ervoor dat de nieuwe winkel nu pas geopend kan worden.

De nieuwe supermarkt heeft een oppervlakte van 1400 m2. Klanten kunnen in de nieuwe winkel ook gebruikmaken van handscanners. Buiten de winkel is een ruime parkeerplaats met plaats voor 80 auto’s en een fietsenstalling met 6 oplaadpunten voor elektrische fietsen.

Op het dak van de supermarkt wekken 566 zonnepanelen energie op. Het verkleinen van de klimaatimpact is een belangrijk onderdeel van de mvo-strategie van Hoogvliet’, zegt Hoogvliet in een persbericht.

In de winkel is ook een aantal vitrinekasten te vinden met daarin enkele archeologische vondsten die eerder op het bouwterrein  zijn aangetroffen.

Hoogvliet is een supermarktketen met, vanaf 17 april a.s., 70 winkels in Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland. Het distributie- en servicecentrum en de centrale slagerij bevinden zich in Alphen aan den Rijn. In de bakkerij van Hoogvliet in Bleiswijk wordt meerdere keren per dag vers, ambachtelijk brood gebakken voor alle vestigingen. De organisatie telt ruim 5.500 medewerkers.advertentie