Leerlingen VLC derde én Publiekslieveling bij Junior Company 2019

Mijdrecht - Een team van vijf leerlingen van het VeenLanden College in Mijdrecht zijn vrijdag 12 april met hun bedrijfje 'Blijbaantje' op de derde plaats geëindigd in de competitie voor Junior Company van het Jaar 2019.

De scholieren uit VWO-5 bemachtigden niet alleen de derde plaats, maar werden ook nog uitgeroepen tot de Publiekslieveling.

Junior Company van het Jaar is een landelijke prijs die jaarlijks door stichting Jong Ondernemen wordt uitgereikt aan de beste bedrijfjes van middelbare scholieren. 

Blijbaantje is een vacaturesite voor jongeren die op zoek zijn naar een bijbaan, maar eigenlijk niet weten wat ze willen. Via Blijbaantje worden zij in contact gebracht met bedrijven die jonge werknemers goed kunnen gebruiken.

Tijdens de finale namen de scholieren uit Mijdrecht het op tegen zes andere teams uit de categorie HAVO/VWO. De deelnemers aan de finale werden door een jury beoordeeld op de presentatie van hun stand, het Stand-van-zaken-rapport en een pitch. De jury bestond uit: Elske Doets (Doets Reizen), Thomas Blekman (Global School for Entrepreneurship) en Tijmen ter Veen (The Walt Disney Company Nederland).

In aanloop naar de finale konden mensen stemmen op hun favoriete Junior Company. De bedrijfjes deden er alles aan om de meeste stemmen binnen te halen en de titel 'Publiekslieveling' te winnen. In totaal werd ruim 4.500 keer gestemd en werd Blijbaantje uitgerepen tot Publiekslieveling.

Een schooljaar lang werken bijna 3.000 middelbare scholieren aan hun eigen bedrijfje tijdens het programma Junior Company van stichting Jong Ondernemen. De scholieren richten in teams een eigen bedrijf op en runnen dat een heel schooljaar lang. Ze verdelen functies, bepalen hun doelgroep, brainstormen over hun product, schrijven een ondernemingsplan, verkopen aandelen en houden hun financiële administratie bij.

Een onderdeel van dit programma is de strijd om de titel Junior Company van het Jaar. Dit jaar schreven zich meer dan 60 teams in voor de competitie door het inleveren van een ondernemingsplan en een verkooppitch. Na een strenge selectie werden vijftien bedrijfjes, acht in de categorie VMBO en zeven in de categorie HAVO/VWO, geselecteerd die mee mochten doen aan de finale op 12 april.

Kijk HIER naar een reportage over Blijbaantje in ons nieuwsprogramma Nieuwsronde van 2 april jl.

Foto: Facebook Junior Company


advertentie