Gebouw voormalige school De Poldertrots verkocht

Waverveen - De gemeente verkoopt het voormalige schoolgebouw De Poldertrots in Waverveen. Op het terrein worden vier rijwoningen plus een vrijstaande woning gebouwd.

Afgelopen dinsdag ondertekende wethouder Rein Kroon, in aanwezigheid van een aantal omwonenden, namens de gemeente de verkooppapieren.

De Poldertrots is inmiddels al een aantal jaren niet meer als school in gebruik. Wethouder Rein Kroon (Ruimtelijke Ordening): ,,De afgelopen jaren hebben we op verschillende manieren onderzocht of de school en de grond een andere bestemming konden krijgen. Bijvoorbeeld als kleinschalige woonvorm voor kwetsbare doelgroepen. Dat is helaas niet gelukt. Daarom heeft het college nu besloten de grond te verkopen.’’

De koper van de grond is het Mijdrechtse bedrijf Van Schie. Van Schie wil hier, vlgens het persbericht van de gemeente 'een aantal aantrekkelijke starterswoningen realiseren om zo in een behoefte te voorzien van met name de Waverveense jongeren'. Ook is op het terrein ruimte voor een vrijstaande woning.

Om de bouw mogelijk te maken moet het bestemmingsplan gewijzigd worden. Nadat het bestemmingsplan is gewijzigd en de omgevingsvergunning is afgegeven, beginnen de werkzaamheden.

Op de foto: Wethouder Rein Kroon en Linda van Schie na de ondertekening van de koopovereenkomst voor de Poldertrots.


advertentie