Woning in Mijdrecht beschoten

Mijdrecht - De politie zoekt mogelijke getuigen van een schietincident op 7 april jl. in de Kerspelstraat in Mijdrecht. 

Omwonenden van de Kerspelstraat werden die dag even na 23:00 uur opgeschrikt door een aantal harde knallen. Onbekenden hebben met een vuurwapen op een woning geschoten.

De bewoners van het huis dat is beschoten, waren op dat moment niet thuis. Bij hun terugkomst die avond zien ze gaten in het raam en glasscherven op de vloer van de woonkamer liggen. In eerste instantie denken ze dat met een luchtbuks is geschoten. Omdat ze de volgende ochtend vroeg aan het werk moeten, besluiten ze de politie nog niet te bellen. Ze ruimen de rommel op en plakken het raam af.

Eén van de buren die die zondagavond knallen heeft gehoord, ziet maandagochtend dat de ruit van één van de woningen in de straat is afgeplakt. Dit in combinatie met de knallen doet hem vermoeden dat die woning mogelijk beschoten is. Hij belt de politie, die poolshoogte komt nemen.

De recherche stelt een onderzoek in en concludeert dat de gaten in het raam kogelinslagen zijn. Niet van een luchtbuks, maar van een vuurwapen.

De bewoners van de beschoten woning wonen er pas enkele maanden en verklaren geen idee te hebben waarom hun woning is beschoten.

De politie spreekt dan ook graag met getuigen of mensen die weten wie er achter de beschieting zit of zitten. Dat kan via de tiplijn op 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Kijk HIER naar een item over de beschieting van de woning uit het tv-programma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht.

Foto: screenshot


advertentie