CDA en D66 in debat over Europese verkiezingen

Baambrugge - Het CDA en D66 gaan dinsdag 7 mei a.s. in Dorpshuis De Vijf Bogen in Baambrugge met elkaar in debat over de Europese verkiezingen van 23 mei a.s.

D66 is voor samenwerken in Europa, 'omdat we in Europa de grote uitdagingen aanpakken waar Nederland te klein voor is. Uitdagingen die de komende generaties aangaan. Onze laatste kans bijvoorbeeld, om als continent de toekomst van onze aarde in handen te nemen en vorm te geven. Voor een gezonde natuur en tegen klimaatverandering. Die kans moeten we grijpen. Niet aan de zijlijn staan, maar de handen uit de mouwen steken', aldus D66.

Het CDA zegt kritisch te zijn 'op de huidige werkwijze van de EU. Het ontbreekt vaak aan duidelijkheid, richting en slagkracht. Wij zijn die EU, Nederland, u en ik. Dus zijn we zelf mede verantwoordelijk voor een beter functionerende EU. Net zoals we dat zijn voor een sterke positie van Nederland in de EU. De EU is een dynamisch project dat nooit af is omdat steeds aanpassingen nodig zijn aan ontwikkelingen in de samenleving. Een project dat niet tot een superstaat moet leiden, maar wel een effectieve samenwerking moet zijn. Voor onze vrijheid, vrede, veiligheid, welzijn en welvaart', aldus het CDA.

D66 en CDA hebben beide regionale kandidaten voor het Europese Parlement. Op deze verkiezingsavond zullen de volgende kandidaten het woord voeren:

CDA: Eveline Herben uit Woerden, nummer 9
D66: Felix Klos, nummer 4

Op 7 mei start de inloop om 19:30 uur, vanaf 20:00 uur komen de sprekers aan de beurt, waarna er mogelijkheid is tot het stellen van vragen en discussie.

Dorpshuis De Vijf Bogen is te vinden aan de Prinses Margrietstraat 10 in Baambrugge.


advertentie