Kamermuziekdag met Rubens Consort in Postwijck Kerk Baambrugge

Baambrugge - Op zondag 12 mei a.s. vindt, in samenwerking met de Stichting Kindersymfonie, in de Postwijck Kerk in Baambrugge de Kamermuziekdag plaats.

Voor de tweede maal zal het Rubens Consort de Kamermuziekdag invullen. Het Rubens Consort is voor de tiende keer op tournee met laureaten van het Prinses Christina Concours (PCC). Na optredens in Den Haag, Amsterdam en Utrecht, sluiten zij hun tournee af tijdens de Kamermuziekdag in Baambrugge. 

De PCC-laureaten die zich presenteren zijn: Pieternel Tils (viool), Sedna Heitzman (altviool) en Theodoor Heyning (cello). De concourswinnaars zullen de jonge muzikanten van de Stichting Kindersymfonie coachen in diverse ensembles.

Op hun beurt worden zij bij het lesgeven bijgestaan door de professionals Sarah Kapustin (viool), Roeland Jagers (altviool) en Sietse-Jan Weijenberg (cello) van het Rubens Consort. In maart van dit jaar hebben de ensembles al een voorbereidende middag gehad met het Kamermuziek Lab en op zondag 12 mei worden de puntjes op de i gezet.

Het programma komende zondag luidt als volgt:

Voor de pauze spelen de leerlingenensembles. Wat zij in korte tijd door de inspirerende ervaring met gevorderde leeftijdsgenoten kunnen bereiken, laten zij zondag zien en horen tijdens hun presentatie.

Na de pauze volgt een optreden van de zes musici van het Rubens Consort Kamermuziek Lab 2019. Zij spelen dan delen uit hun concertprogramma:

A. Vivaldi – Sonate voor cello en continuo nr.5 in e klein RV40
A. Dvorák – Terzetto in C groot, opus 74 voor twee violen en altviool
J. Brahms – Strijksextet nr. 1 in Bes groot opus 18.

De Kamermuziekdag start om 14:30 uur. Inloop is vanaf 14:00 uur. De toegang kost € 10 voor volwassenen en € 5 voor kinderen. De Postwijck Kerk is te vinden aan de Rijksstraatweg 29 te Baambrugge.

Kijk voor meer informatie over de Stichting Kindersymfonie op www.kindersymfonie.nl, en voor meer informatie over het Rubens Consort op www.rubensconsort.nl.

Foto's: Facebook Rubens Consort en Facebook Kindersymfonie


advertentie