Theatervoorstelling 'What if...' voor jonge mantelzorgers

Mijdrecht - Van 3 tot en met 9 juni a.s. is het de 'Week van de Jonge Mantelzorger. Tijdens deze week wordt landelijk aandacht gevraagd voor meer er- en herkenning voor Jonge Mantelzorgers.

In het kader van deze week speelt Theatergroep Bint op 20 juni a.s. van 15:30 uur tot 17:15 uur de dynamische voorstelling ‘What if...’ in de aula van het VeenLanden College in Mijdrecht. Deze voorstelling is speciaal voor jongeren in de leeftijd van 10 tot en met 15 jaar.  

‘What if...’ laat zien hoe het kan zijn als je op jonge leeftijd lange tijd voor een ziek familielid moet zorgen. De voorstelling maakt jongeren bewust van dilemma’s en zorgen waar ze mee te maken krijgen. De voorstelling is gemaakt op basis van ervaringsverhalen van (jonge) mantelzorgers. 

Wat als jij 11 jaar oud bent en jij dagelijks eten voor je moeder moet koken, in plaats van andersom? Wat als jij in de gaten houdt dat je vader niet teveel drinkt, in plaats van andersom? Wat als jij na school niet af kunt spreken met leeftijdsgenoten omdat je voor je zieke broertje moet zorgen? Wat dan?

Na afloop van de voorstelling wisselt het publiek met elkaar in kleine groepjes hun eigen ervaringen uit.

Alle jongeren (mantelzorger of niet) in de leeftijd van 10 tot en met 15 jaar worden uitgenodigd om naar deze voorstelling te komen. De toegang is gratis.

Om te weten hoeveel bezoekers verwacht kunnen worden moet men zich aanmelden. Dat kan per e-mail via mantelzorg@stdb.nl

Het is mogelijk dat jongeren een ouder/vriend(in) meenemen naar de voorstelling. Vermeld dan bij de aanmelding even met wie je komt. 

Voor jongeren uit Abcoude en Baambrugge is er een mogelijkheid om met een busje gehaald en gebracht te worden. Wil je hiervan gebruikmaken, meld dit dan bij de aanmelding.

Foto's: Theatergroep Bint


advertentie