Kom meepraten over toekomst ziekenhuis en huisartsenpost

De Ronde Venen – Veel inwoners van de gemeente De Ronde Venen maken zich zorgen over de zorg. Wat zijn de plannen met het ziekenhuis in Woerden, hoe werkt de huisartsenpost en wat doet de praktijkondersteuner GGZ jeugd? Allemaal onderwerpen waarover ook de raadsleden in de gemeente meer willen weten.

Daarom organiseren het CDA en Ronde Venen Belang (RVB) op 22 mei een zogenaamde voorbereidende bijeenkomst in de raadzaal van het gemeentehuis in Mijdrecht. Dit is een nieuw soort vergadering die door de raad is ingesteld om meer informatie te krijgen over een bepaald onderwerp. Daarbij nodigt de raad dan zoveel mogelijk betrokken partijen uit om zich zo goed mogelijk op eventuele besluiten te kunnen voorbereiden.

Initiatiefnemers van deze avond zijn Ria de Korte en Simone Borgstede van het CDA en Anco Goldhoorn van RVB. Alledrie zijn enthousiast over de deelnemende huisartsen en ze zijn blij dat de Raad van Bestuur van het St. Antonius ziekenhuis aanwezig is om een toelichting te geven.

Ria de Korte: “Ik zou heel graag willen weten wat we in de toekomst van het ziekenhuis in Woerden kunnen verwachten. Wat zijn precies de plannen voor de toekomst van het ziekenhuis. Ik wil heel graag duidelijkheid.“ Simone Borgstede vult aan: “Er is heel veel gezegd en geschreven over Woerden, maar ik wil wel weten wat het echte toekomstperspectief is.”

Maar ook de Huisartsenpost (HAP) en de bereikbaarheid daarvan is al een langlopende discussie in de gemeente. Anco Goldhoorn: “Ik ben wel benieuwd hoe de HAP echt functioneert en wat er beter kan. Hetzelfde geldt voor de praktijkondersteuner GGZ Jeugd. Wat draagt deze bij voor onze inwoners?” 

Tenslotte zijn de drie initiatiefnemers ook erg benieuwd naar welke aandachtspunten de huisartsen prioriteit willen geven.

De informatiebijeenkomst in de raadzaal is bedoeld voor raadsleden en betrokken organisaties. Ook geïnteresseerde inwoners zijn van harte welkom. De bijeenkomst start is om 19:30 uur en duurt tot ongeveer 22:30 uur.


advertentie