Vier jaar cel geëist tegen twee Mijdrechters wegens plofkraak Nieuwkoop

Nieuwkoop/Mijdrecht - Tegen twee mannen van 19 en 23 jaar uit Mijdrecht is vorige week vrijdag vier jaar cel geëist, omdat ze in november vorig jaar een plofkraak zouden hebben gepleegd in Nieuwkoop.

Bij de plofkraak werd de afstortkluis bij de Rabobank aan het Kennedyplein vernield. Verder moesten woningen worden ontruimd. De schade liep op tot uiteindelijk € 60.000.

De geldautomaat, waarin ondernemers geld kunnen afstorten, werd bij de plofkraak met een zware klap opgeblazen. Brokstukken vlogen dwars over een parkeerterrein tegen het balkon van een woning vijftig meter verderop. De spijlen van dat balkon werden door de ruit geblazen, waardoor een kamer vol glas kwam te liggen.

Er werd zo'n € 37.500 buitgemaakt.

De verdachten reden weg op een scooter, maar ze werden vlak na de plofkraak aangehouden in een bestelbus aan het Joris Zudde. In de bus werd ook een verdacht pakketje gevonden. Dat was reden voor de politie om omliggende woningen enige tijd te ontruimen.

De officier van justitie benadrukte de impact die de plofkraak op het dorp heeft gehad en de grote risico's die de verdachten hebben genomen. Ze eiste vier jaar cel, waarvan één jaar voorwaardelijk.


advertentie