Danny Voorbij van Breewel Transport ambassadeur NK Veiligste Chauffeur

Regio - Het NK Veiligste Chauffeur gaat 1 juni van start. Om het nieuwe concept extra onder de aandacht te brengen bij de doelgroep – alle beroepschauffeurs van Nederland – wordt dit jaar gewerkt met provinciale ambassadeurs. Dit zijn stuk voor stuk beroepschauffeurs die zich inzetten voor verbetering van de transportveiligheid, één van de bovenliggende doelstellingen van het initiatief. 

Voor de provincie Utrecht is Danny Voorbij uitgekozen als ambassadeur. Voorbij is sinds 2008 beroepschauffeur. Danny (30) woont in Vinkeveen en rijdt voor Breewel Transport uit Mijdrecht. Op jaarbasis rijdt hij 200.000 kilometer per jaar in de vrachtwagen. ,,Ik kan goed dealen met de druk die je hebt wanneer je met verse goederen als bloemen onderweg bent en het afleveren echt ‘on time’ moet zijn. Als je dat niet kunt, ben je ongeschikt voor het bloementransport”, aldus Voorbij.

Zoals alle ambassadeurs is hij zeer begaan met de verkeersveiligheid op de Nederlandse wegen. ,,De belangrijkste eigenschappen die de veiligste chauffeur van Nederland in mijn ogen moet bezitten zijn onder alle omstandigheden de rust bewaren en geen stress hebben.”

Het NK Veiligste Chauffeur maakt dit jaar deel uit van de TVM Awards, een nieuw landelijk initiatief van TVM verzekeringen en een selecte groep betrokken partners, ter verbetering van transport- en verkeersveiligheid. De partners zijn: Volvo Trucks Nederland, Van Eijck, Continental, VVN (Veilig Verkeer Nederland), TLN (Transport Logistiek Nederland) en Advance Groep.

De TVM Awards heeft drie pijlers: NK Veiligste Chauffeur, Ridder 2019 en Veilig Transport

Het NK Veiligste Chauffeur begint met een online-kennisfase. Aansluitend volgen twee halve finales en een grote landelijke finale op 26 oktober op het TT Circuit in Assen. Als onderdeel van de competitie wordt ook rijgedrag gedurende een langere periode gemeten. Aanmelden kan tot en met 31 mei.

Arjan Bos, CEO van initiatiefnemer TVM verzekeringen: ,,We hebben in Nederland gelukkig heel veel vrachtwagenchauffeurs die veilig, goed en rustig rijden en daardoor juist ongelukken weten te voorkomen. Daar wordt in mijn ogen door het grote publiek te vaak aan voorbij gegaan. Deze chauffeurs zijn ambassadeurs voor hun beroepsgroep. Er bestaat niets mooiers om chauffeurs uit die grote groep de pluim te geven die ze verdienen en niet altijd meteen met het vingertje klaar te staan als er een keer iets mis is gegaan. Wij steken graag de duim omhoog als mensen goed presteren. Dat blijven we doen, onder andere met de TVM Awards.”

Kijk voor meer informatie over de TVM Awards en het NK Veiligste Chauffeur op www.tvmawards.nl.


advertentie