Dorpsacademie in Wilnis presenteert zich tijdens Atelierroute

Wilnis - Komend weekeinde vindt de Atelierroute KunstRondeVenen plaats. Voor Stichting Dorpsacademie in Wilnis een goed moment om de deuren open te zetten en 'iedereen kennis te laten maken met onze fantastische plek', schrijft de Dorpsacademie in haar persbericht.

Neem een kijkje bij de expo “(Not so) Marvelous” van hun scholieren en aanwaaiers. Maar men kan ook zelf aan de slag. Uiteraard zijn er ook weer allerlei live-optredens en volgens het persbericht, op veler verzoek terug van weggeweest: ‘Trouwen voor 1 dag’.

Kortom laat je verrassen, kom langs op zaterdag 25- of op zondag 26 mei, of gewoon op beide dagen.

De Dorpsacademie is te vinden aan de Irenestraat 4a in Wilnis. 

Stichting Dorpsacademie biedt een dagbesteding voor thuiszittende scholieren en biedt op kleinschalige wijze een zinvolle, creatieve en leerzame dagbesteding aan deze groep, waardoor er weer structuur komt in het leven van het kind, de druk op het gezin wordt weggenomen en kinderen de gelegenheid krijgen om zich op allerlei manieren te ontwikkelen, in creatieve, praktische, intellectuele en sociale zin.

De klussen variëren van het gezamenlijk opknappen van (straat)meubilair, waarbij en passant gemeenschapszin bevorderd wordt, tot het volgen van een individueel leertraject voor het hoogbegaafde kind, daarbij bijvoorbeeld steunend op de eigen behoefte aan ontwikkeling en met behulp van wat, met trots, de best geoutilleerde kunstbibliotheek van de regio genoemd kan worden.

Dit verborgen probleem heeft zichtbare gevolgen voor het welzijn van het kind zelf, maar ook voor het hele gezin en de samenleving.

Stichting Dorpsacademie bestaat uit een team van docenten, waaronder een pedagogisch medewerker en een cultuureel medewerker. Het team staat onder leiding van beeldend kunstenaar Jenneke van Wijngaarden, die haar sporen verdiend heeft in onder andere het jongerenwerk en het verzorgen van grote educatieve kunstprojecten voor basis- en middelbaar onderwijs.

De Dorpsacademie is tevens Calibris Erkend Leerbedrijf voor het MBO. 

Kijk voor meer informatie over de Stichting Dorpsacademie op www.stichtingdorpsacademie.nl. Daar is ook informatie te vinden over de mogelijkheid de Dorpsacademie op een ander tijdstip te bezoeken.


advertentie