Kaarten voor Bouwdorp DRV in de verkoop

De Ronde Venen - De kaarten voor Bouwdorp DRV 2019 gaan vanaf komende zaterdag, 25 mei a.s., in de verkoop, meldt Ouders Lokaal in een persbericht.

Bouwdorp DRV 2018 was, volgens Ouders Lokaal, wederom een groot succes!. Ook dit jaar wil de organisatie er weer een onvergetelijke week van maken voor de kinderen in De Ronde Venen. Ouders Lokaal doet dit in samenwerking met Tympaan-De Baat, waarbij ouders participeren om
deze week mogelijk te maken. 

De zevende editie van Bouwdorp DRV wordt van 19 tot 23 augustus a.s. georganiseerd op het terrein bij het Veenweidebad aan de Ontspanningsweg 1 in Mijdrecht. Een weeklang kunnen jongeren in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar naar hartenlust hutten bouwen.

Er wordt niet alleen getimmerd en gezaagd, dagelijks is er een gevarieerd programma met spelletjes, knutselen en sporten. De hele dag worden de kinderen ook inwendig verzorgd. Ook dit jaar kent Bouwdorp DRV weer een educatief en sociaal-maatschappelijk tintje.

Op vrijdagmiddag 23 augustus wordt de week afgesloten. Bouwdorp DRV wordt dan opengesteld voor publiek. De hutten kunnen dan bewonderd worden door bewoners van buiten het Bouwdorp.

De kinderen van Bouwdorp DRV zullen, naast dat ze hun creativiteit kunnen ontplooien, ook met hun budgettaire talenten aan de slag gaan. Aan het begin van de Bouwdorpweek worden teams ingedeeld. Elk team krijgt een startkapitaal waarmee ze ‘bouwkavels’ en ‘bouwmaterialen’ kunnen kopen. Gedurende de week kunnen ze met de sport- en spelactiviteiten geld verdienen, waarmee ze bijvoorbeeld luxere materialen voor de hut kunnen kopen, zoals verf, tapijt, dekzeil, behang, en zelfs gordijntjes!

De organisatoren kunnen uit ervaring vertellen dat de kinderen in de loop van de week steeds slimmer omgaan met geld. Er is vorig jaar heel wat onderhandeld en er ontstonden ook briljante ideeën om geld te verdienen!

Er is dit jaar voor het eerst een Bouwdorp DRV Mascotte! Daar is echter nog geen naam voor. Weet jij een leuke naam? Bezoek dan de BouwdorpDRV pagina op Facebook en ‘post’ je bijdrage. De meest originele inzending wint twee gratis kaartjes voor Bouwdorp DRV! De winnaar wordt op 24 mei a.s. bekendgemaakt!

Op zaterdag 25 mei a.s. gaan de kaarten voor Bouwdorp DRV in de verkoop. De kaarten kosten € 25 per stuk. De kaarten zijn die zaterdag uitsluitend tegen contante betaling verkrijgbaar van 09:00 tot 11:30 uur. De kaartverkoop vindt plaats bij het Bowlingcentrum aan de Ontspanningsweg 1a te Mijdrecht. Het benodigde aanmeldingsformulier is te downloaden van de website van Ouders Lokaal.

Er is plek voor maximaal 180 kinderen en vol = vol!

Bouwdorp DRV is te volgen op Facebook.

Voor vragen en/of meer informatie kan een e-mail worden gestuurd naar info@ouderslokaal.nl.

Als je het leuk vindt om te helpen tijdens deze week, stuur dan ook even een mailtje! Men kan  hulp van jong en oud gebruiken! Ook MAS-ers (maatschappelijke stagieres) zijn welkom.


advertentie