Provincie Utrecht heeft nieuw bestuur

Regio - De provincie Utrecht heeft een nieuw College van Gedeputeerden Staten. Tijdens een bijeenkomst in De Glasfabriek in Leerdam werd het nieuwe provinciale coalitieakkoord 'Nieuwe energie voor Utrecht' gepresenteerd. De vijf nieuwe gedeputeerden gaan ermee aan de slag. 

Hanke Bruins Slot is de vrouw die namens het CDA in de nieuwe coalitie zit. De politica is geen onbekende, want ze is al jaren actief in Den Haag. De 41-jarige Bruins Slot zat negen jaar in de Tweede Kamer en groeide daar uit tot een van de steunpilaren van de CDA-fractie. Als gedeputeerde gaat zij zich richten op de terreinen bestuur, natuur, landbouw, toerisme, bodem, water en sport. 

D66'er Robert Strijk is ook een van de nieuwe provinciebestuurders. Hij gaat de komende vier jaar over economie, financiën en Europa. Op dit moment is hij nog waarnemend burgemeester van Zwijndrecht. 

Huib van Essen van GroenLinks is gedeputeerde op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling, omgevingsvisie, energietransitie en klimaat. Ook hij is geen vreemde in de Utrechtse politiek; hij is fractievoorzitter van GroenLinks in de gemeenteraad van Utrecht.

De PvdA schuift Rob van Muilekom naar voren. Ook hij is nu fractievoorzitter maar de komende jaren gaat hij over wonen, binnenstedelijke ontwikkeling, sociale agenda, cultuur en erfgoed, milieu en organisatie.

Arne Schaddelee van de ChristenUnie maakt het bestuurdersteam compleet. Hij ruilt zijn functie als fractievoorzitter van de ChristenUnie in Provinciale Staten van Utrecht in en gaat zich focussen op de gebieden mobiliteit, vergunningverlening, toezicht en handhaving, communicatie en participatie. 

Kijk HIER voor een korte video, waarin de vijf nieuwe gedeputeerden worden gepresenteerd.


advertentie