Dag van het Kasteel bij Kasteel Loenersloot

Loenersloot - Tijdens de Dag van het Kasteel op maandag 10 juni, Tweede Pinksterdag, staat Kasteel Loenersloot in het teken van muziek.

Met op ieder uur tussen 11:00 en 17:00 uur twee mini-concerten (één op de tafelpiano én een tweede met harp en fluit), de tentoonstelling 'De barones op reis', een video over deze laatste bewoonster en tentoongestelde prenten, is er in het mooi gelegen, uniek ingerichte slot die dag genoeg te beleven. En …. er loopt deftig personeel rond! Het kasteel aan de Rijksstraatweg 211 in Loenersloot is maandag 10 juni daarnaast vrij te  bezichtigen.

Bezoekers zijn voor de muziek, de bezichtiging en de andere activiteiten welkom op elk heel uur vanaf 11:00 uur. Om 16:00 uur is de laatste kijk-, luister- en activiteitenronde.

Beschermers van Utrechts Landschap betalen € 3 voor toegang. Niet-beschermers betalen € 6.
Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang. Reserveren kan via www.utrechtslandschap.nl (zie
daar onder de kopjes Agenda bij Excursies en Activiteiten). Bezoekers kiezen tijdens het reserveren één uur tussen 11:00 en 17:00 uur. Op de dag zelf is aanmelding bij de tent (kassa) op de oprijlaan mogelijk. Daar kan alleen gepind worden.

In het kasteelpark schijnt die dag een kluizenaar zijn intrek te gaan nemen in de kluizenaarshut. Om 12:00, 14:00 en 16:00 uur is er een – gratis - parkrondleiding, door de onderhoudsman van het park zelf! Reserveren is wel noodzakelijk.

Kinderen kunnen in het park blikgooien, zaklopen e.d. Ze kunnen zich ook laten schminken. De toegang is vrij!

Op www.kasteelloenersloot.nl staat veel informatie over het fraai gerestaureerde 13e-eeuwse kasteel en over het in deze periode heel aangename park.

Op de oprijlaan is voor deze dag een gezellige horecagelegenheid ingericht.

Parkeren kan op de met lichtgroene borden aangegeven speciale kasteel-parkeerplaats. Medewerkers wijzen de weg.

Foto's: Trudelies de Graafadvertentie