Rondeveense politiek zoekt vrouwen

De Ronde Venen - De Rondeveense politiek zoekt vrouwen. Hoewel dat met momenteel drie vrouwelijke wethouders helemaal niet nodig lijkt, is dat toch het geval. Het kan na de volgende verkiezingen immers zomaar weer heel anders zijn, schrijft de actiegroep 'Politieke vrouwen De Ronde Venen' in een persbericht.

Van de huidige 27 raadsleden zijn er maar 7 vrouw en van de 13 fractieassistenten zijn er 4 vrouw. Daar is dus, volgens Politieke vrouwen De Ronde Venen, nog ruimte voor verbetering.

Het is de actiegroep bekend dat vrouwen niet altijd direct staan te trappelen om politiek actief te worden. Daarom hebben de vrouwen besloten een avond te organiseren om op een luchtige manier aandacht te besteden aan politiek en wat dit kan betekenen voor en door vrouwen. Een meer diverse groep mensen in de gemeentepolitiek kan, volgens de actiegroep, echt helpen bij een bredere inbreng en aanpak bij besluitvorming.

Wil je meer weten over de gemeentepolitiek, kom dan woensdag 3 juli a.s. naar het gemeentehuis in Mijdrecht. 

Tijdens de avond is Julia Wouters te gast. Zij is de auteur van het boek 'De zijkant van de macht' en zij zal hierover tijdens de avond meer vertellen.

Namens alle politieke partijen worden vrouwen van harte uitgenodigd op 3 juli a.s. vanaf 19:00 uur in het gemeentehuis in Mijdrecht. Op dit moment worden al meer dan 30 vrouwen verwacht, maar er kan gerust nog een aantal bij. De toegang is gratis.

Volg Politieke vrouwen De Ronde Venen op Facebook.

Neem voor eventuele vragen per e-mail contact op via politiekevrouwendrv@gmail.com


advertentie