Dit weekeinde groot onderhoud A2 Holendrecht-Leidsche Rijntunnel

Regio - Dit weekeinde, van vrijdag 21 juni 19:00 uur tot maandag 24 juni 05:00 uur, voert Rijkswaterstaat groot onderhoud uit aan de A2 tussen Holendrecht en de Leidsche Rijntunnel. Hierdoor zijn tussen Abcoude en Breukelen minder rijstroken beschikbaar voor het doorgaande verkeer.

De afgesloten rijbanen zijn te herkennen aan het rood kruis boven de weg. De op- en afrit (4) Vinkeveen in de richting van Utrecht zijn afgesloten voor al het verkeer.

Door omleidingen en de beschikbaarheid van minder rijstroken dienen weggebruikers rekening te houden met extra reistijd die kan oplopen tot 30 minuten. De omleidingen worden met gele borden aangegeven. Drie van de vijf rijstroken blijven beschikbaar, waardoor doorgaand verkeer mogelijk blijft. Tijdens de werkzaamheden geldt een aangepast snelheidslimiet van 70 km/u.

Volgens Rijkswaterstaat is het asfalt op de A2 tussen Holendrecht en de Leidsche Rijntunnel na acht jaar intensief gebruik verouderd en is het hard aan onderhoud toe. Na het groot onderhoud, waarbij Rijkswaterstaat onder meer asfalt en voegovergangen vervangt, kan de A2 weer jaren mee.

De buitenste rijstroken en de vluchtstrook tussen Holendrecht en Maarssen en de hele rijbaan tussen Maarssen en de Leidsche Rijntunnel krijgen nieuw asfalt. Daarbij herstelt Rijkswaterstaat oneffenheden in het wegdek.

Rijkswaterstaat vraagt nadrukkelijk aandacht voor de veiligheid. Niet alleen voor die van de automobilisten zelf, maar ook voor die van wegwerkers, weginspecteurs en hulpdiensten.

Bij de afgelopen twee werkweekenden op de snelweg A2 reden namelijk tientallen automobilisten onder rode kruizen door. Dit is niet alleen een groot risico voor de wegwerkers en de verkeersveiligheid, maar bovendien valt het negeren van het rood kruis onder het strafrecht.

De politie controleert wederom op het naleven van de aangepaste snelheid. Het negeren van rode kruizen op de snelweg is een risico voor de verkeersveiligheid. Rode kruizen staan nooit voor niks boven de weg!

Rijkswaterstaat raadt weggebruikers aan om voor de actuele situatie de verkeersinformatie in de gaten te houden. Bekijk voor meer informatie de projectpagina A2: groot onderhoud Holendrecht-Leidsche Rijntunnel of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

Foto: screenshot

 

 


advertentie