Inzamelingsactie Voedselbank in supermarkten Abcoude

Abcoude - De Voedselbank De Ronde Venen houdt zaterdag 29 juni a.s. tussen 08:30 en 17:00 uur een inzamelingsactie bij de Albert Heijn Abcoude en bij de PLUS Koot Abcoude.

Voedselbank De Ronde Venen verstrekt wekelijks voedselpakketten aan inwoners in de gemeente die tijdelijk zo’n steuntje in de rug nodig hebben. Momenteel heeft ze 121 huishoudens in haar bestand. In totaal gaat het daarbij om zo’n 325 personen.

De Voedselbank werkt met 80 onbetaalde vrijwilligers en om de kosten te dekken is men geheel afhankelijk van donaties en de steun van de lokale supermarkten. 

De Voedselbank houdt daarom regelmatig inzamelingsacties onder het winkelpubliek bij verschillende supermarkten in de gemeente, om daarmee de voedselpakketten te kunnen aanvullen. Dit doet men het liefst met houdbare huismerkproducten, waaraan men grote behoefte heeft en het stelt hen daarmee in staat de voedingswaarde en het soort producten in het pakket zo evenwichtig mogelijk op elkaar af te stemmen.

Hoe werkt het: In de supermarkt staat een kraampje waarop door de Voedselbank uitgekozen artikelen zijn uitgestald. Na het afrekenen bij de kassa kan het winkelpubliek de producten inleveren bij de inzamelkraam van de Voedselbank. Die kan daarmee dan weer een tijdje voort.

Het mooie van deze winkelacties is dat men als donateur zeker weet dat het gekozen product
voortreffelijk aansluit bij de gewenste samenstelling van het voedselpakket en dat het zonder
omwegen bij de doelgroep terechtkomt.


advertentie