Stichting Hoogvliegers heeft nu eigen luchtballon

Mijdrecht - Sinds afgelopen juni beschikt de Stichting Hoogvliegers over een eigen luchtballon, meldt de stichting op haar website.

Met deze luchtballon kan de Stichting Hoogvliegers haar doelgroep - chronisch zieke en gehandicapte kinderen - een prachtige ervaring laten beleven. Maar in samenwerking met professionele ballonvaarders van het bedrijf Airemotion Ballonvaarten, kunnen particulieren en bedrijven de luchtballon van Stichting Hoogvliegers huren voor een ballonvaart. Een deel van de opbrengst komt ten goede aan het werk van de Stichting Hoogvliegers.

Iedere luchtballon in Nederland heeft een eigen ‘kenteken’ of registratie. De luchtballon van Stichting Hoogvliegers heeft de registratie PH-TVD. De letters TVD staan voor “Tjerk van Dijk”.

Tjerk was vele jaren, als piloot, organisator en penningmeester, één van de drijvende krachten binnen Stichting Hoogvliegers. Hij kwam met het idee om een luchtballon te realiseren voor de stichting. Helaas heeft Tjerk de realisatie van zijn idee niet kunnen meemaken, omdat hij in oktober 2018 bij een noodlottig ongeval om het leven kwam. Bij de uitvaart heeft de familie van Tjerk om donaties gevraagd ten behoeve van de aanschaf van deze luchtballon voor Stichting Hoogvliegers.

Om Tjerk te eren heeft de ballon daarom de registratie PH-TVD gekregen; een bevlogen vrijwilliger die zo voor altijd aan Stichting Hoogvliegers verbonden zal blijven.

Kijk voor meer informatie over de Stichting Hoogvliegers op www.stichtinghoogvliegers.nl.

Foto's: Stichting Hoogvliegers


advertentie