ROM-koor wint € 1.000 met recycle-actie

Mijdrecht - Het ROM-koor uit Mijdrecht heeft een cheque van € 1.000 gewonnen met een recycle-actie van Wecycle, een Nederlandse non-profitorganisatie die de inzameling en recycling organiseert van elektronisch afval, de zogenaamde 'e-waste'. Het koor kan dit bedrag goed gebruiken bij de voorbereidingen van ‘Titanic de Musical’ die het koor op 12 en 13 oktober in de Theater De Meerse in Hoofddorp speelt.

Het ROM-koor heeft voor eigen producties altijd een beperkt budget. Toch wil het altijd zo origineel mogelijk voor de dag komen. De leden zijn ook heel goed in recyclen en met kleine aanpassingen kunnen bestaande kostuums en attributen vaak weer als ‘nieuw’ materiaal in een volgende productie worden gebruikt. Ook zijn er al heel wat ‘ROM’ rommelmarkten georganiseerd.

Toen men bij het koor hoorde dat Wecycle een inzamelactie organiseerde, was een flink aantal leden direct bereid mee te doen. Het koor heeft toen al haar leden opgeroepen om afgedankte kleine elektrische apparaten, armaturen en kapotte lampen in te zamelen en mee te nemen naar de repetitie.

Met een klein groepje is daar het lied ingezongen dat op de video te horen is. Daarna heeft weer een ander groepje alle ingezamelde producten ingeleverd bij de gemeentelijke milieustraat in Mijdrecht. Hierbij is de bekroonde video gemaakt. Ondanks dat het weer die dag niet meewerkte, hadden de leden van het koor, volgens het persbericht, veel plezier met het maken van de video.

De video werd door Wecycle beloond met een sponsorcheque van € 1.000.advertentie