CDA bezorgd over vakantievervanging huishoudelijke hulp

De Ronde Venen - Het CDA De Ronde Venen zegt bezorgd te zijn over de vakantievervanging van de huishoudelijke hulp in de gemeente. De partij heeft over die vakantievervanging vragen gesteld aan het college van B&W, meldt de fractie in een persbericht.

Het CDA De Ronde Venen zegt signalen van inwoners te krijgen dat vakantievervanging van de
huishoudelijke hulp niet altijd goed is geregeld. Soms komt er een duidelijke brief van de thuiszorgorganisatie met naam van de vervangster en tijdstip van komst. Maar soms is er geen informatie en komt er niemand opdagen. 

Het CDA vindt het ernstig als kwetsbare mensen verstoken blijven van de noodzakelijke huishoudelijke hulp. Er zijn bijvoorbeeld cliënten die enkele dagen in de week naar een dagopvang gaan vanwege lichte dementie en één dag niet, maar dan zou de huishoudelijke hulp moeten komen, die naast het schoonmaken ook in de gaten houdt of het goed gaat.

De cliënt en diens familie rekenen er dan op dat de huishoudelijke hulp daadwerkelijk komt. Als er dan niemand komt dan kan een risicovolle situatie ontstaan. Dat mag en kan niet vindt Ria de Korte, woordvoerder zorg van het CDA De Ronde Venen.

Daarom heeft zij namens het CDA De Ronde Venen vragen gesteld over hoe de vakantievervanging van de huishoudelijk hulp is geregeld. Welke afspraken zijn gemaakt met de thuiszorgorganisatie en hoe wordt gecontroleerd of dit wordt nageleefd in vakantietijd? Ook is de thuiszorgorganisatie in vakantietijd zeer moeilijk te bereiken. Tenslotte weten cliënten niet hoe zij de gemeente over deze vragen kunnen bereiken. 

Het CDA De Ronde Venen hoopt dat de vakantievervanging van de huishoudelijke hulp spoedig
verbeterd wordt.

Het CDA De Ronde Venen benadrukt in het persbericht dat wel gezegd moet worden dat veel cliënten erg tevreden zijn over de vaste krachten die huishoudelijke hulp bieden. Dit blijkt uit het onlangs uitgevoerde cliëntervaringsonderzoek van de gemeente. 


advertentie