Matthijs de Ligt vertrekt voor € 75 miljoen naar Juventus

Turijn (IT)/Amsterdam/Abcoude - Matthijs de Ligt speelt komend seizoen voor Juventus uit Turijn (IT). De Italiaanse topclub heeft met Ajax een akkoord bereikt over een transfersom van
€ 75 miljoen meldt de website ajaxshowtime.com. Naar verluidt gaat De Ligt in Turijn een salaris van zo'n € 14 miljoen verdienen.

Juventus was al lange tijd de belangrijkste gegadigde om de Abcoudenaar in te lijven, al waren er de nodige kapers op de kust. Vooral Paris Saint-German en FC Barcelona waren geïnteresseerd, maar die clubs bereikten tijdens de lange onderhandelingen geen akkoord met de 19-jarige verdediger.

De Ligt nam vorig seizoen - nota bene in Turijn - de Golden Boy Award in ontvangst als grootste talent van de Europese velden. Bovendien maakte hij indruk als aanvoerder van Ajax tijdens het succesvolle seizoen dat de Amsterdammers achter de rug hebben. Naast de landstitel en de KNVB-beker behaalde Ajax de halve finales van de Champions League, onder meer door Juventus uit te schakelen. 

De Ligt begon zijn voetbalcarrière bij FC Abcoude, waar hij vier seizoenen voetbalde. Op zijn negende stapte hij over naar Ajax. FC Abcoude ontving hiervoor van Ajax een kleine € 1.700.

Foto: Ajax1.nl


advertentie