Nieuwe fase groot onderhoud A2

Regio - In de aankomende twee weekenden (vrijdag 19 juli a.s. 19:00 uur tot maandag 22 juli a.s. 05:00 uur en vrijdag 26 juli a.s. 19:00 uur tot maandag 29 juli a.s. 05:00 uur) voert Rijkswaterstaat voor het vijfde en zesde weekend onderhoudswerkzaamheden uit aan de A2 tussen Holendrecht en de Leidsche Rijntunnel. 

In verband met die werkzaamheden is de parallelbaan tussen Utrecht-Centrum en Maarssen richting Amsterdam afgesloten. Hierdoor heeft lokaal verkeer te maken met afsluitingen. Doorgaand verkeer blijft mogelijk via de hoofdrijbaan. Houd rekening met extra reistijd die kan oplopen tot meer dan 30 minuten.

De werkzaamheden aan de A2 tussen Holendrecht en Leidsche Rijntunnel gaan een nieuwe fase in. Tot nu toe is er steeds gewerkt tussen Holendrecht en Maarssen. In de komende werkweekenden gaat Rijkswaterstaat aan de slag op de A2 tussen Maarssen en de Leidsche Rijntunnel.

De komend 2 werkweekenden is de parallelbaan van de tunnel in de richting van Amsterdam afgesloten. Dit is noodzakelijk voor het kunnen asfalteren van de parallelweg tussen de tunnel en Maarssen.  Deze werkzaamheden zullen impact hebben op de bereikbaarheid van de westkant van Utrecht vanaf de A2. Hiervoor zijn goede afspraken gemaakt met de hulpdiensten. 

De komende twee weekenden zijn afrit (6) Maarssen, op- en afrit (7) Utrecht Leidsche Rijn en oprit (8) Utrecht-Centrum van de A2 richting Amsterdam afgesloten. Daarnaast is ook de verbindingsweg A12/A2 ter hoogte van knooppunt Oudenrijn komende vanuit Den Haag richting Amsterdam afgesloten.

In het (zesde) weekend is ook oprit (6) Maarssen van de A2 in de richting van Amsterdam afgesloten op vrijdag en zaterdag in de avond en nacht. In verband met de werkzaamheden is de parallelbaan afgesloten voor het verkeer. Doorgaand verkeer blijft wel mogelijk. Weggebruikers dienen rekening te houden met extra reistijd die kan oplopen tot 30 minuten. De omleidingen worden met gele borden aangegeven.

Rijkswaterstaat doet er alles aan om hinder voor weggebruikers te beperken. Daarom blijven  tijdens de werkweekenden enkele rijstroken beschikbaar, waardoor doorgaand verkeer mogelijk blijft. Het verkeer wordt omgeleid wanneer een op- en afrit gesloten is.

Het asfalt op de A2 tussen Holendrecht en de Leidsche Rijntunnel is na 8 jaar intensief gebruik verouderd en hard aan onderhoud toe. Na het groot onderhoud kan de A2 weer jaren mee.

Tijdens het groot onderhoud vervangt Rijkswaterstaat onder meer asfalt en voegovergangen. De buitenste rijstroken en de vluchtstrook tussen Holendrecht en Maarssen krijgen nieuw asfalt. Tussen Maarssen en de Leidsche Rijntunnel krijgt de hele rijbaan nieuw asfalt. Daarbij herstelt Rijkswaterstaat oneffenheden in het wegdek. 

Kijk voor meer informatie over het groot onderhoud aan de A2 tussen Holendrecht en de Leidsche Rijntunnel op: www.rijkswaterstaat.nl/ A2grootonderhoud.

Kijk voor actuele informatie over werkzaamheden op www.rijkswaterstaat.nl/ werkzaamheden of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

Klik op de link onder dit artikel voor een Factsheet over de werkzaamheden van Rijkswaterstaat op de A2.


advertentie