Alzheimer Café Abcoude over een dag in het leven van iemand met dementie

Abcoude - Woensdag 24 juli vindt weer een Alzheimer Café Abcoude plaats in de Angstelborgh aan de Dorpszicht 22 in Abcoude. Het Alzheimer Café duurt van 19:30 tot 21:00 uur. Het thema van deze avond is 'een dag in het leven van iemand met dementie'. 

Veel mensen met dementie wonen gewoon thuis met hun partner, kinderen, buren en vrienden. Hoe gaat dat dan eigenlijk? Wat kom je tegen aan uitdagingen? Wat zijn belangrijke momenten op een dag en hoe ervaar je dat zelf en hoe is dat voor anderen? Hoe is dat voor mantelzorgers en de professionals? En voor familie en vrienden? Hoe gaan we er met elkaar mee om?

Samen met Barbara van Oppelaar, van Ervarea en mede-auteur van het boek “De dementie van Jet en Harrie”, kan men hierover in gesprek gaan. Een avond waarbij ook eigen ervaringen, vragen, tips en trucs aan de orde zullen komen. 

Het Alzheimer Café Abcoude is een laagdrempelige ontmoetingsplaats om mensen met (beginnende) dementie, hun familieleden, vrienden en andere belangstellenden informatie te geven over dementie, de gevolgen ervan en de kansen.

Het café in Abcoude vindt iedere 4e woensdag van de oneven maanden plaats.

De toegang is altijd gratis. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Neem voor meer informatie telefonisch contact op met Mantelzorg De Ronde Venen op (0297)
230 280 of per e-mail via mantelzorg@stdb.nl.

Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, hun hulpverleners en belangstellenden uit de gemeente De Ronde Venen.


advertentie