Beeld van Marina van der Kooi uit Abcoude op beeldenroute Hoorn

Hoorn/Abcoude - Langs de kust van Hoorn staan zo’n dertig beelden van verschillende Nederlandse kunstenaars/beeldhouwers. De wandeling langs de beeldenroute start bij schouwburg Het Park en eindigt bij de oostelijke grens van Hoorn, Marina Kaap Hoorn.

Tussen die beelden staat een kunstwerk van beeldhouwster Marina van der Kooi uit Abcoude. Haar beeld, genaamd 'Zonvanger', is op de Westerdijk in Hoorn geplaatst. Het is het nieuwste kunstwerk in de beeldenroute van stichting 'In den Beginne'.

Van der Kooi is klassiek opgeleid aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten, maar gooide in 2012 het roer om. Zij ervoer ’een nieuwe vrijheid’ in vormexperimenten met cement en beton. Ze houdt ervan te spelen met hol en bol, met binnen en buiten, met positief en negatief.

Van der Kooi maakte het beeld Zonvanger, dat wat haar betreft nog heel lang in Hoorn te zien zal zijn, in 2013.

Ze vertelt op de website van het Noordhollands Dagblad dat in dit beeld nog een ander beeld zit. ,,Een beeld van twee lichamen, met de benen om elkaar heen gestrengeld. 'Theevisite' heette het. Het was van klei en moest worden vernietigd om dit beeld te kunnen maken. Ik maak namelijk iets in het klein van natte klei en dat gebruik ik als mal, waar ik betonspecie op leg. Als dat hard is haal ik de klei er uit.’’

Bron: Noordhollands Dagblad Foto's: marinavanderkooi.nl


advertentie