VVD niet overtuigd van noodzaak fietspad over Oude Spoordijk

Mijdrecht/Wilnis - De fractie van VVD De Ronde Venen is nog niet overtuigd van de noodzaak van de aanleg van een fietspad over de Oude Spoordijk tussen Mijdrecht en Wilnis. In het door de fractie verspreide persbericht, vraagt de VVD zich af waar zich fietsfiles voordoen.

De VVD De Ronde Venen vindt mobiliteit van Nederlanders en zeker ook van Rondeveners heel belangrijk. En niet alleen automobilisten moeten asfalt krijgen als dat nodig is, zeker ook fietsers. Toch is de VVD er nog niet van overtuigd dat er een fietspad moet komen over de Oude Spoorlijn tussen Mijdrecht en Wilnis. 

Vanzelfsprekend gunt de VVD de nieuwe bewoners van De Maricken en iedereen in De Ronde Venen een mooi nieuw fietspad, alleen zet de partij wel vraagtekens bij de variant over de voormalige spoorbaan tussen Mijdrecht en Wilnis. Ook vraagt de partij zich af waar de files van fietsers dan wel zouden zijn.

De fractie vindt dat er wel veel verbeterd kan worden aan de veiligheid en duidelijkheid van bestaande fietsroutes. De VVD vindt dat in eerste instantie hiernaar gekeken moet worden, en dat als die verbeterde routes ontoereikend zouden blijken, er verder moet worden gekeken naar nieuwe aanleg.

Daarom heeft de VVD-fractie schriftelijke vragen hierover aan het college van B&W gesteld.

Kijk HIER naar onze reportage in Nieuwsronde 23 van 19 juni jl. over de presentatie van de plannen voor de Oude Spoordijk.


advertentie