Lorena Wiebes uit Mijdrecht wint in London

London (GB)/Mijdrecht - Lorena Wiebes uit Mijdrecht is winnares geworden van de RideLondon Classique, meldt de NOS op haar website. Kirsten Wild passeerde de meet als eerste, maar werd na de finish geschrapt als winnares.

Een massasprint bleek onvermijdelijk na 'slechts' 68 kilometer koers door het Londense Green- en St. James's Park. Er was geen enkele serieuze ontsnapping, waarna veel rensters zichzelf een kans toedichtten in de spurt.

Een van hen was Kirsten Wild, maar zij raakte ingesloten in de laatste honderd meter en week vervolgens flink uit. Een renster van Alé Cipollini raakte haar achterwiel en ging onderuit. Over de gehele breedte van de weg smakten vervolgens ruim twintig rensters als dominosteentjes tegen de grond.

Wild zelf bleef overeind en spurtte met een uiterste krachtsinspanning Wiebes knap voorbij. Vlak na de finish werd ze echter verantwoordelijk gehouden voor de massale valpartij achter haar. Wild zou volgens de jury teveel uitgeweken hebben.

De 36-jarige Almelose werd daarom teruggeplaatst in het klassement en de overwinning ging naar de zestien jaar jongere Wiebes, die uitkomt voor het Parkhotel Valkenburg Cycling Team.

Kijk HIER voor de beelden van de finish van de RideLondon Classique.

Bron: NOS Foto: screenshot Eurosport


advertentie