Vleermuizenavond in en op Kasteel Loenersloot

Vleermuizenavond in en op Kasteel Loenersloot

Loenersloot - Op donderdagavond 5 september staat Kasteel Loenersloot in het teken van de vleermuizen. Deze zijn regelmatig te gast in het kasteel zelf en komen in grote getale voor in het nabijgelegen kasteelpark.

Op de zolder van het fraai gerestaureerde slot uit 1250 bevindt zich een vleermuizenkast, waarvan regelmatig gebruik wordt gemaakt. Vleermuizen en een stokoud slot: een fraaie combinatie!

Donderdagavond 5 september geven deskundige vrijwilligers op de grote zolder een uiteenzetting over het vleermuizenleven in Nederland en over dat in en rond het kasteel. Deze begint om 20:30 uur. Vanaf ongeveer 21:30 uur gaan de deelnemers het kasteelpark in om daadwerkelijk vleermuizen te zien.

De zaal is open vanaf 20:00 uur. Belangstellenden worden ontvangen met koffie of thee. De toegang bedraagt € 7,50 voor beschermers van Utrechts Landschap en € 8,50 voor niet-beschermers.

Voor - gratis - parkeren is op loopafstand een speciale parkeerplaats beschikbaar. Vanaf deze parkeerplaats is het een wandeling van circa 7 minuten naar het kasteel. Lichtgroene borden en vrijwilligers wijzen de weg.

Reserveren is noodzakelijk en kan op www.kasteelloenersloot.nl.advertentie