Voedselbanken krijgen schenking olijfolie voor voedselpakketten

Regio - De in deze Utrechtse regio actieve voedselbanken Stichtse Vecht, De Ronde Venen en Woerden hebben een donatie gekregen van het Nederlands-Griekse olijfoliemerk Neolea. In zo’n 750 uit te delen voedselpakketten wordt een een klein flesje Neolea opgenomen. Dit schrijft RTV Stichtse Vecht op haar website.

Daan Tolk, Chief Marketing Officer bij Neolea is blij iets te kunnen doen voor de Voedselbank: “Wij steunen de missie van de Voedselbank om mensen die onder het bestaansminimum leven toegang te geven tot goed voedsel én het tegengaan van voedselverspilling. Wij vinden het geweldig dat we deze groep kunnen voorzien van kwaliteitsolijfolie met de vele gezonde eigenschappen, iets wat jammer genoeg normaliter buiten hun bereik valt.”

Marian de Winter, Bestuurslid PR, Fondsenwerving en Acties Voedselbank Stichtse Vecht: “Het ontvangen van donaties van voedselproducenten blijft enorm belangrijk voor ons. De gift van Neolea vinden wij dan ook bijzonder. Het is daarnaast ook echt leuk om eens een ander type product in het voedselpakket te kunnen stoppen en nu ook een echte delicatesse. We zijn enorm benieuwd naar de reacties van alle mensen die bij ons komen.”

De gedoneerde olijfolie is, volgens Neolea, van de hoogste kwaliteit, namelijk Extra Vergine en heeft eerder diverse internationale prijzen in de wacht gesleept.

Neolea is opgericht door de Nederlander Bart Jan Manten en werkt in Nederland samen met diverse Michelin-sterrenrestaurants en speciaalzaken.

Bron en foto: RTV Stichtse Vecht


advertentie