Dierenambulance De Ronde Venen neemt dierenambulancezorg Stichtse Vecht over

Stichtse Vecht/De Ronde Venen - De Dierenambulance De Ronde Venen/Amstelland neemt tot tenminste 31 december a.s. de dierenambulancezorg voor de gemeente Stichtse Vecht over van het Huisdierenmeldpunt Utrecht, meldt de gemeente Stichtse Vecht op haar website.

Stichtse Vecht en het Huisdierenmeldpunt Utrecht hebben na een aantal gesprekken besloten per direct de samenwerking te beëindigen. De gemeente was eerder gestopt met het betalen van de gemeentelijke bijdrage aan het meldpunt. 

Tussen het Huisdierenmeldpunt Utrecht en Stichtse Vecht was ruzie ontstaan na het opschorten van de betalingsverplichtingen van de gemeente, dit naar aanleiding van veel klachten over het Huisdierenmeldpunt. Hiervan zei het Huisdierenmeldpunt zelf dat deze 'klachtenregen' georganiseerd was door een dierenartsenpraktijk en omliggende dierenambulances.

In het persbericht bedankt Stichtse Vecht de Dierenambulance De Ronde Venen/Amstelland voor hun bereidwilligheid om tot het einde van 2019 de dierenambulancezorg over te nemen. Volgens de gemeente is daarmee de zorg en opvang van huis-en zwerfdieren in Stichtse Vecht gewaarborgd.

In het najaar vindt een aanbesteding plaats voor de dierenambulancezorg in Stichtse Vecht vanaf 2020.

Dat het Huisdierenmeldpunt Utrecht niet echt verdrietig was over het stoppen van de samenwerking met Stichtse Vecht blijkt duidelijk uit een reactie op Twitter, waarin zij schrijft: 'Met grote vreugde delen wij mede dat wij geen dierenambulance van de gemeente Stichtse Vecht meer (..) zijn sinds vandaag.'


advertentie