Zesde editie Dorpsloop Wilnis wederom succesvol

Wilnis - De zesde editie van de Dorpsloop Wilnis op donderdag 15 augustus jl. was wederom een succes, meldt de organisatie in een persbericht. Dit sportieve onderdeel van het Wilnis Festival werd georganiseerd door atletiekvereniging de Veenlopers. Met bijna 300 inschrijvingen vooraf en ter plekke in de Willistee, was het een topjaar qua deelnemers.

Dit jaar werd het starterspistool gehanteerd door de supersnelle wielrenster uit De Ronde Venen Lorena Wiebes, die viermaal de runs opende met ‘n knallende start. Het parcours begon groen door park het Speelwoud, vervolgens langs de ringvaart en via het dorpshart van Wilnis naar de Wilnisse Zuwe. Het keerpunt van de 10km liep voor de eerste maal over de rotonde op het terrein van golfclub Veldzijde.

Bij de G-run bij de dames ging Fiona Hoekstra in 8.09 als eerste over de meet terwijl bij de heren Patrick Zandvliet met een eindtijd van 8.50 als winnaar gehuldigd kon worden. 

Manolo Scheers was met 4:35 de snelste jongen bij de kinderloop, gevolgd door Mano uit Amsterdam in 4:39. Davante Scheers werd nummer drie in 4:46.

Bij de meisjes waren de nummers 1, 2 en 3 Emma de Jong in 4:51, Mia uit Amsterdam in 5:04 en Xanne uit Wilnis in 5:14.

Bij de 5 km. dames finishte Nadine Duursma als eerste met een tijd van 21:48. Plaats nummer
twee ging, net als vorig jaar, naar Lydia Korrel uit Ouderkerk aan de Amstel, terwijl Julia Hoekstra als derde eindigde.

Bij de heren kon de voorzitter van de Veenlopers Rob van Zijtveld de eerste prijs uitreiken aan Norbert Vis uit Badhoevedorp die na 17:11 als eerste over de streep kwam, gevolgd door Erik Scheers en Jeroen Koelewijn als tweede en derde in 17:53 en 17:56.

Het startschot voor de 10 km. klonk om 19:30 uur. Evenals tijdens de 5 km. moesten ook deze lopers een frisse bui trotseren.

Als eerste bij de dames eindigde Marije Geurtsen in een fantastische 36:56, de tweede en
derde op deze afstand werden Nathalie Klaassen uit Amsterdam in een heel mooie 40:09 en Erica
Belandi in 41:02 minuten.

Bij de heren ging als winnaar Maurik de Groot uit Amsterdam over de streep in een mooie tijd van 35.03. Zilver en brons waren voor Sander Looymans in 36:55, op de voet gevolgd door Thijs
Sanders in 36:57 minuten.

De prijzen voor snelste lopers uit Wilnis gingen voor de dames naar Sjuul Kentrop (5 km.) en Linda Kroese (10 km.). Bij de heren was op de 5 km Nyls de Haan de snelste, terwijl Sebastiaan Lem op de 10 km. de beker in ontvangst kon nemen.

Atletiekvereniging de Veenlopers bedankt  de sponsors en vrijwilligers, want zij zijn onmisbaar bij dit evenement. 

Enthousiast geworden over de mooie kanten van de loopsport, meld je dan aan voor de Zilveren Turfloop-clinic. Kijk voor nadere informatie op www.veenlopers.nl.


advertentie