Lasnaden stadion Galgenwaard worden onderzocht

Utrecht - De eigenaar van Stadion Galgenwaard in Utrecht gaat komende donderdag en vrijdag alle lasnaden van de dakconstructie van het stadion grondig controleren, schrijft RTV Utrecht. Aanleiding hiervoor is het recente instorten van een deel van het dak van het AZ-stadion in Alkmaar. Ondeugdelijke lasnaden lijken daar de oorzaak van.

Stadion Galgenwaard werd in 2004 opgeleverd door bouwer Midreth uit Mijdrecht, dat ook in Alkmaar het stadion uit de grond stampte. Om het zekere voor het onzekere te nemen wordt alles nu nog een keer nagelopen.

Dat moet gebeuren voor aanstaande zondag. Dan speelt FC Utrecht er 's middags een wedstrijd tegen VVV-Venlo. "Prioriteit is nu de veiligheid van de mensen", aldus stadiondirecteur Jan Spelt.

De supportersvereniging liet eerder al weten zich geen zorgen te maken. Het stadion in Utrecht heeft, in tegenstelling tot het bouwwerk in Alkmaar, open hoeken waardoor de wind eigenlijk geen schade kan aanrichten.

Spelt liet eerder al weten dat hij er vanuit gaat dat er niets mis is met de dakconstructie van de vier afzonderlijke tribunes. Een controle in februari was in orde. Het extra nalopen van de lasnaden vindt hij toch belangrijk om het helemaal zeker te weten. 

Bron: RTV Utrecht


advertentie