Groot onderhoud A2: komend weekeinde werkzaamheden bij Abcoude

Regio - Komend weekeinde voert Rijkswaterstaat van vrijdag 23 augustus 19:00 uur tot maandag 26 augustus 05:00 uur onderhoudswerkzaamheden uit aan de A2 tussen Holendrecht en Vinkeveen.

In verband met deze werkzaamheden is op- en afrit (3) Abcoude richting Utrecht afgesloten. Daarnaast is de verbindingsweg A9/A2 in knooppunt Holendrecht vanuit Haarlem richting Utrecht afgesloten. Tussen Holendrecht en Vinkeveen zijn minder rijstroken beschikbaar. Weggebruikers dienen rekening te houden met extra reistijd en omleidingen. 

Rijkswaterstaat doet er alles aan om hinder voor weggebruikers te beperken. Daarom blijven tijdens de werkweekenden enkele rijstroken beschikbaar, waardoor doorgaand verkeer mogelijk blijft. Het verkeer wordt omgeleid wanneer een op- en afrit gesloten is.

Tijdens de weekendwerkzaamheden van 21 tot 24 juni jl. konden niet alle werkzaamheden worden uitgevoerd door een technische storing aan het verkeerssysteem. Hierdoor kon minder geasfalteerd worden dan gepland. Dat werk gaat Rijkswaterstaat het komend weekeinde inhalen.

Het asfalt op de A2 tussen Holendrecht en de Leidsche Rijntunnel is na 8 jaar intensief gebruik verouderd en hard aan onderhoud toe. Na het groot onderhoud kan de A2 weer jaren mee.

Tijdens het groot onderhoud vervangt Rijkswaterstaat onder meer asfalt en voegovergangen. De buitenste rijstroken en de vluchtstrook tussen Holendrecht en Maarssen krijgen nieuw asfalt. Tussen Maarssen en de Leidsche Rijntunnel krijgt de hele rijbaan nieuw asfalt. Daarbij herstelt Rijkswaterstaat oneffenheden in het wegdek.

Kijk voor meer informatie over het groot onderhoud aan de A2 tussen Holendrecht en de Leidsche Rijntunnel op www.rijkswaterstaat.nl/A2grootonderhoud.

Kijk voor actuele informatie over werkzaamheden op www.rijkswaterstaat.nl/werkzaamheden of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat 0800-8002 (gratis).


advertentie