Openbare watertappunten in bijna alle kernen

De Ronde Venen - Met uitzondering van Mijdrecht zijn de afgelopen tijd in alle kernen van de gemeente watertappunten geplaatst, openbare kranen waarvan iedereen gebruik kan maken.

Wethouder Kiki Hagen en raadslid Pieter Kroon namen de watertappunten woensdag 28 augustus jl. officieel in gebruik en lesten hun dorst. 

Het initiatief om watertappunten in alle kernen van de gemeente te plaatsen, is afkomstig van Pieter Kroon, fractievoorzitter van PvdA/GroenLinks in de gemeenteraad. ,,Het Nederlandse kraanwater behoort tot het beste van de wereld en is vele malen goedkoper dan water dat in flessen wordt gekocht. Elke keer als een plastic flesje water wordt gekocht, belasten we het milieu. Bij de watertappunten kunnen inwoners en recreanten nu makkelijk en gratis hun flesje vullen", aldus Pieter Kroon.

De watertappunten zijn neergezet in samenwerking met Join the Pipe, een organisatie die zich hardmaakt voor gezond drinkwater. Wethouder Kiki Hagen (Duurzaamheid): ,,Het is niet alleen dorstlessend, maar ook duurzaam en gezond. Kraanwater drinken uit een herbruikbare fles is een uitstekend alternatief op voorverpakt bronwater en scheelt heel veel plastic flesjes. Omdat het water voor iedereen op elk moment beschikbaar is, zorgen we ervoor dat de consumptie van frisdrank vermindert en gaan we overgewicht tegen. Heeft u het tappunt al ontdekt in de gemeente?"

De watertappunten staan op de volgende plaatsen:

• Wilnis: bij kruising Dorpsstraat/Wilnisse Zuwe
• De Hoef: hoek Oude Spoorbaan/Oostzijde
• Amstelhoek: Mijdrechtse Zuwe thv nummer 60
• Waverveen: Waverdijk/Nessersluis
• Abcoude: Kerkplein 
• Vinkeveen: Herenweg/Kloosterplein
• Baambrugge: bij de kerk in de Dorpsstraat.

In Mijdrecht komt een watertappunt op het Burgemeester Haitsmaplein. Het wordt gerealiseerd
wanneer het plein wordt opgeknapt.

Op de foto: wethouder Kiki Hagen (links) en fractievoorzitter Pieter Kroon (rechts) vullen hun fles bij het watertappunt in Wilnis.


advertentie