Taxatie kunstvoorwerpen bij 'De Proosdijlanden'

De Ronde Venen - Op 20 september a.s. bestaat de Historische Vereniging ‘De Proosdijlanden’ 35 jaar. In het kader van dat jubileum kan het publiek op zaterdag 19 oktober a.s. in de Willisstee aan de Pieter Joostenlaan 24 in Wilnis, kunstvoorwerpen laten taxeren door de experts Bas Hesselink en Joseph Estié uit het tv-programma ‘Tussen Kunst en Kitsch’. 

Bas Hesselink is expert in taxaties van boeken, prenten, gravures en tekeningen. Wereldwijd staat zijn antiquariaat FORUM bekend om zeldzame oude exemplaren. Sinds 2000 werkt zijn zoon Laurens met hem samen. In 2008 heeft Laurens de dagelijkse leiding overgenomen.

Delfts aardewerk is de specialiteit van Joseph Estié. Sinds 1983 is hij beëdigd taxateur in antiquiteiten en sinds 1990 directeur van Salomon Stodel Antiquités. Dat bedrijf handelt vooral in kunst uit de periode 1580-1820: van schilderijen en meubels tot zilver en porselein uit Europa en China.

Wie een of meerdere bijzondere objecten in huis heeft, wil daar vast een deskundige naar laten kijken. Op 19 oktober a.s. is het mogelijk om (vermoedelijke) kunstschatten te tonen en om meer informatie te krijgen over een inschatting van de waarde. Wie dat wil, kan zich aanmelden via info@proosdijlanden.nl

De experts taxeren tussen 14:00 en 16:00 uur. De zaal is open voor publiek vanaf 12:30 uur. Belangstellenden zijn ook van harte welkom als publiek, zonder voorwerpen te laten taxeren. 

Naast de taxaties biedt de historische vereniging die middag extra informatie over haar werkgroepen genealogie, archeologie, monumentenbeheer en het eigen documentatiecentrum aan de Croonstadtlaan in Mijdrecht. Het geheel wordt omlijst door beeldpresentaties en muziek.

Kijk voor meer informatie op: www.proosdijlanden.nl.

Foto's: AVROTROS Tussen Kunst en Kitsch


advertentie